Magazin

Srđan Đoković se slikao pored zastave Rusije i na sebe navukao bes Australijanaca (VIDEO)

novak-srdjan-djokovic
Foto: MN Press

Otac Novaka Đokovića, Srđan Đoković, naprasno je postao vest dana u Australiji zbog toga što se slikao sa ruskim navijačem koji je na majici imao slovo „Z“, dok je u rukama držao zastavu Rusije sa slikom Vladimira Putina.

Kako prenosi „The Guardian“, ali i novinar Ben Rotenberg koji je se proslavio kao dežurni kritičar Novaka Đokovića, otac najboljeg tenisera Srbije fotografisao se sa čovekom koji podržava Rusiju i Vladimira Putina.

Na snimku se zaista vidi Srđan Đoković koji pristaje da se fotografiše sa čovekom koji na svojoj majici ima ispisano slovo „Z“ i drži ruski zastavu na kojoj je slika prvog čoveka Rusije Vladimira Putina.

Zbog svih ovih dešavanja oglasio se Tenis Australija i upozorio aktere na ponašanje:

„Mala grupa ljudi je istakla neprikladne zastave i simbole i pretila je obezbeđenju posle meča u sredu uveče. Oni su bili odstranjeni. Igrači i njihovi timovi su obavešteni u vezi sa zastavama i simbolima kako bi izbegli bilo kakvu remetilačku situaciju. Nastavljamo da blisko sarađujemo sa bezbednosnim agencijama i agencijama za sprovođenje zakona“, navodi se u saopštenju.

Hteli da uzmu srpsku zastavu

Koliko su Australijanci netolerantni na bilo šta što ima veze sa Rusijom dokazuje i snimak u kom su sprskim navijačima pokušali da uzmu zastavu jer su mislili da je u pitanju ruska.

Pogledajte kako je to izgledalo.

Bodovi na ATP listi i stotine hiljada dolara: Šta je sve Novak zaradio plasmanom u polufinale AO?

64 Shares
Share via
Copy link