Magazin

Srđan Đoković nudio Breni da uloži novac u Novaka, ona odbila, a danas bi bila bogatija za 18 miliona $

lepa brena 1
Printscreen

Početak karijere Novaka Đokovića je tema koja će zauvek zanimati javnost u Srbiji. Mnogo je tu stvari koje je porodica morala da iznese sama, pre svega zbog nedostatka novca i prave pomoći.

Srđan Đoković je godinama kasnije otkrio da je morao da pozajmljuje novac od zelenaša kako bi obezbedio sinu uslove koji su mu neophodni. Novak je više puta govorio o tome da je čitava porodica ostala sa 20 funti na stolu, da je odbio ozbiljno unosnu ponudu Velike Britanije…

Sve te izazove je porodica morala da iznese sama, a Srđan Đoković koji je najviše od svih verovao u sina povukao je dobre poteze u tim momentima. Da je naišao na više razumevanja i drugi su mogli da napreduju od toga, prenosi Nova.rs.

srđan đokovic
Printscreen

Novak je bio vredan, sistematičan i predan ultimativnom cilju da postane najbolji na svetu.

Otkrio je jednom prilikom otac srpskog tenisera da je tražio od Lepe Brene i Slobodana Bobe Živojinovića da investiraju u njegovog sina. Po njegovoj priči danas bi imali 18 miliona dolara više.

– Nikola Pilić, kod koga je Novak u to vreme bio na Akademiji, otišao je sa suprugom u Monako i razgovarao s Filipom Cepterom o Novaku. Rekao je da je saglasan da pokrije troškove Novakovog boravka na Akademiji, to je bilo 300.000 maraka za četiri godine i što nam je bila ogromna pomoć u to vreme. Filip Cepter posle toga pozove Bobu, koji mu doslovce kaže „Novak je dobar, ali ima bolesno srce, bolesnu petu i tatu koji je nemoguć za saradnju“. To mi je ispričao direktor Ceptera u Beogradu, a to će vam potvrditi i Nikola Pilić – rekao je Srđan Đoković u podkastu „Biznis priče“.

Lepa Brena, poznata srpska pevačica, nikada nije potvrdila da se to zaista desilo. Uvek je to negirala.

– Nisam teniski stručnjak i ne znam za takvu vrstu ponude, ali znam da morate da budete prijatelj i imate poverenje u onog s kim počinjete biznis, čega u navedenom slučaju nije bilo. Novaka volimo, cenimo i poštujemo, kao i njegovu porodicu. On je najsvetliji primer divnog i uspešnog momka. Želimo mu da svi njegovi snovi postanu java jer je to zaslužio – rekla je Brena.

Boba Živojinović je otkrio da je više novca zaradio kao biznismen nego kao sportista.

– I tako u trideset i nekoj, odjednom nema treninga, nema mečeva. A život tek počinje. Malo sportista ima koji su posle završene sportske karijere napravili neki biznis. Ja sam imao tu sreću da smo Brena i ja u tome uspeli. U svoje ime mogu da kažem da sam mnogo više zaradio kao poslovan čovek nego kao sportista. I to mnogo, mnogo više novca. Što nije bilo lako. Bilo je tu možda i sreće da pored svih tih firmi koje su osnovane Brena i Saša Popović naprave najveću diskografsku kuću na Balkanu. Ako imate dobar tim napravićete uspeh. I ako verujete u to. Ako radiš, radi najbolje što znaš ili nemoj ni raditi. Ja sam se vodio tim stvarima.

Srđan Đoković prvi put o kraju Novakove karijere – jedne rastužio, druge obradovao

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link