Balkan Magazin

Merima ostavila bebu na mostu i skočila u ledenu reku da bi spasila maloletnicu

merima spasavanje iz reke
Merima Gajić: Bez razmišljanja sam preskočila ogradu i spustila se prema reci, FOTO: ATV / SCREENSHOT

Nakon što je spasila jedan mladi život skočivši bez razmišljanja u hladni i nabujali Vrbas Merima Gajić, hrabra Banjalučanka, za portal „Dnevni avaz“ otvorila je dušu o svemu što se dešavalo u noći 13. maja.

– Kćerke i ja smo se vraćale iz grada i kako smo krenule preći Gradski most kćerka mi kaže: „Vidi mama devojka sedi na stubu od mosta“. Pogledala sam prema devojci koja je u tom trenutku skinula jaknu, bacila je na trotoar i potom se bacila u Vrbas – priča Gajić.

U tom trenutku, govori dalje, dala je bebu Milicu starijoj kćerki Anđeli te joj rekla da se ništa ne sekira i krenula prema reci.

– Bez razmišljanja sam preskočila ogradu i spustila se niz brdašce prema reci. Uskočila sam u Vrbas i samo sam molila Boga da izvučem i devojku i sebe jer je reka bila brza i nabujala. Uspela sam nekako da je dovučem do obale gde su nas sačekali policija, jedan čovek i žena – priseća se Gajić momenta spašavanja devojke.

Kaže da nije uspela reči progovoriti s devojkom jer dok je izvlačila iz hladne reke je bila polusvesna, a kasnije, kada ju je iznela na obalu, bila je bez svesti.

– Ništa ne znam. Ni odakle je devojka, ni kako se zove, ko joj je majka, otac. Iz policije su mi rekli da će mi se javiti i reći sve. Međutim sinoć su me zvali pitali, kako se osećam te su samo rekli da je devojka zbrinuta i da će biti sve uredu – dodaje Merima Gajić.

Koji je razlog, radi čega se devojka sinoć bacila u Vrbas, Gajić kaže da ne zna.

– Sinoć nisam razmišljala šta bi moglo da se desi. Ostavljam svoje dvoje dece, a treće, tuđe, idem da spašavam. Drago mi je da sam je uspela spasiti – dodaje Gajić.

Na upit da li su je zvali „gradski oci“ u smislu da joj iskažu zahvalnost i nagrade za herojstvo, kaže da je niko nije zvao.

Ali sudeći prema komentarima na Facebooku, uskoro bi mogla dobiti poziv.

Izašao sa svadbe, skinuo sako i spasao psa iz nabujale reke Lim (VIDEO)

456 Shares
456 Shares
Share via
Copy link