Balkan Magazin

Doktorka i medicinska sestra iz Srbije spasile život davljeniku u Grčkoj

grcka-plaza
FOTO: SHUTTERSTOCK

Medicinska sestra iz Niša Aleksandra Nikolić i njena kuma doktorka Katarina Stošić spasile su život starijem Grku kojem je pozillo u vodi. na plaži u Stavrosu.

– Kuma i ja smo bile na plaži u Stavrosu i videla sam kada je jedan čovek, ispostavilo se da je to naš policajac, izvlačio iz vode jednog krupnog čoveka koji je bio modar. Nas dve odmah smo pritrčale, okrenule ga na bok i krenuli sa ispumpavanjem vode. On je izbacivao sukrvicu i penu iz pluća – objašnjava Aleksandra.

Kako kaže, otrčala je do vlasnice kafića da joj kaže da pozove Hitnu pomoć.

– Trebalo im je 45 minuta, možda čak i više da dođu. Razlog je to što su dolazili iz Soluna a mi se nalazimo u Stavrosu na letovanju – priča Aleksandra i dodaje:

– Naš policajac, Dejan otrčao do spasioca i doneo nam kiseonik što nam je mnogo olakšalo. Ja sam otrčala do apartmana da donesem nešto od lekova što smo imale, međutim u zadnjem trenutku smo saznale od spasioca da mi kao strani državljani ne smemo u tuđoj zemlji da primenjujemo nikakvu terapiju – kazuje ona.

Njih dve su potom, prema njenim rečima, proverili muškarcu puls i saturaciju.

– Čovek se u međuvremenu osvestio, počeo je da vraća boju, tad smo i saznali da je Grk. Vlasnica kafića nam je prevodila. Kako smo saznale, uzeo je neku tabletu za smirenje i bilo mu je loše – navodi Aleksandra.

Kako navodi, Hitna pomoć ga je spakovala i odvezla u bolnicu svesnog.

– Nama je to posao koji radimo svaki dan kod kuće, ali evo desilo se da to bude na plaži gde smo bile bez opreme, improvizovali smo i drago nam je što je čovek živ i svestan odvezen do bolnice. Dobili smo informaciju da je muškarac dobro. Bile su tu kolege iz Sombora isto zdravstveni radnici, tako da su nam Grci koji su se zatekli tu na kraju rekli „Ništa bez vas Srba“.

Izvor: Blic

Milovanovići opljačkani u Grčkoj, ostali bez 1.000€, lopovi krali dok su turisti spavali

OGLAS

427 Shares
427 Shares
Share via
Copy link