Magazin Srbija

Rade umalo umro od ujeda stršljena, a njegov spasitelj Viktor doneo nam je priču za film

rade-i-viktor-lukic
Foto: Privatna arhiva

Svoju veličinu i ljudskost na delu je pokazao Užičanin Viktor Lukić koji je čoveku kog nikada ranije nije video spasao život.

Danas je postalo normalno da okrenemo glavu od drugih koji su u nevolji ili da samo uzmemo telefon, snimimo to i okačimo na mreže! Zato je pravo iznenađenje kada se pročuje da je neko nekome pomogao i pokazao da među nama još ima dobrih i solidarnih ljudi.

Čovek koji se zadesio u nevolji je Rade Kolarević koji je doživeo incident dok je vozio motor. Naime, njega je prilikom vožnje ujeo stršljen od kog mu se brzo jako slošilo i put nije mogao da nastavi.

Rade Kolarević je ispričao do detalja kako je kobnog dana umalo izgubio život, a sve se dešavalo u nekoliko minuta.

“Ja sam bio u Bajnoj Bašti sa motorom i krenuo sam u Užice, nisam spustio vizir na kacigi i stršljen mi je uleteo pod kacigu i ujeo me za lice. Stao sam odmah i osetio jak svrab. Inače mi se slična situacija desila i 2009. godine samo što me je tada ujela osa, ali sam jedva ostao živ.

Vođen tim iskustvom sada sam znao da će me uhvatiti alergija i odmah sam krenuo prema Užicu u Hitnu pomoć. Međutim, vozio sam nekih 5 – 6 minuta i slošilo mi se, počelo je gušenje pa sam stao”, priča Rade.

Objasnio je kako je izgledao susret njega i čoveka u crvenom auto kog u tom trenutku vidi prvi put u životu. Kako kaže, od gušenja koje je usledilo jedva je uspeo da izusti jednu rečenicu.

“Prvi auto koji je naišao, ja sam mu mahao i čocek je stao. Video sam da je crvena “Dacia” i upalo mi je u oči da su registarske table UE. Ja sam jedva uspeo da progovorim i samo sam mu rekao “Vozi me u hitnu”.

U momentu kada se sve to u hitnoj završiilo, kada sam došao sebi posle nekih 2 sata, čovek je več bio otišao. Posle sam taksijem otišao do motora i krenuo kući”, kaže sagovornik portala Espreso.

Četiri dana od incidenta kreće potraga za čovekom koji je Radetu spasao život. Na svakakve načine je pokušavao da dođe do čoveka iz crvenog auta, a u potrazi mu je pomogla jedna užička radio stanica.

“Četvrti dan od tada otišao sam u Hitnu pomoć u Užicu i zamolio sam da mi daju podatke od čoveka koji me je dovezao da bih ga kontaktirao, međutim su mi rekli da oni ne beleže te podatke i ja počnem sam da ga tražim.

Prvo sam probao preko prijatelja iz policije, pa preko kamere sa jedne apoteke koja je u blizini i sa kamera pošte, međutim nisam uspeo da ga nađem tako. Onda je radio stanica u Užicu objavila to u programu i istog momenta se javila supruga čoveka koji me je spasao jer je slušala i uključila se u emisiju”, ispričao je Rade.

Kako je rekao, nakon toga su stupili u kontakt i dogovorili da će se videti kako bi se ispričali.

“Pitao me je odakle to da ga tražim, a ja sam mu rekao da bih ga tražio dok sam živ jer osećam neki dug, poštovanje… Mada bih i ja pomogao da vidim nekog kome treba pomoć, ali uvek te kopka ko ti je spasao život”, izjavio je Rade.

Heroja ovog događaja Viktor Lukić je drage volje pristao da ispriča kako je sve izgledalo iz njegovog ugla. Kako je objasnio, bio je u žurbi pa nije mogao da ostane sve vreme pored Kolarevića u Hitnoj pomoći već je, čim se uverio da je bolje, otišao.

“Išao sam nekim poslom u Užice pa sam žurio, ali čim sam ga video odmah sam ga pokupio i krenuo prema Hitnoj pomoći. Kad smo stigli malo sam čekao i video sam da je dobro, bio je već u kontaktu sa nekim iz porodice, znali su gde je i onda sam pitao da li mogu da idem i otišao sam. Bitno mi je bilo da sam ga ostavio u sigurnim rukama”, priča Viktor.

Kako je Viktor rekao, sve vreme u vožnji je bio uplašen da se Rade ne onesvesti.

“Usput nismo progovorili dve reči, video sam da je teško disao i nije mi bilo svejedno. Plašio sam se da se ne onesvesti jer sam bio sam sa njim. Relativno brzo smo stigli do hitne, upali smo u gužvu u jednom momentu ali sam ja svirao i uspeli smo da prođemo. Čuli smo se i najavio mi je da će svratiti do mene”, zaključio je on.

rade-i-viktor-lukic
Foto: Privatna arhiva

Zbilja, predivna priča o dva neznanca koji su pokazali da su ljudi u teškim situacijama. Viktor je Radetu spasao život, Rade je odlučio da će po svaku cenu pronaći čoveka koji ga je spasao kako bi mu se odužio koliko god može. Ova priča treba svima da nam bude primer kako treba uvek biti čovek.

Izvor: espreso.co.rs

Marko iz Obrenovca reanimirao bebu na putu, unezverena majka molila za čudo

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

66 Shares
Share via
Copy link