Svet

Lepa profesorka Elvira svojim telom zaštitila đake od pomahnitalog ubice i sa 26 godina postala besmrtna

elvira

U terorističkom napadu u ruskom gradu Kazanju poginula je Elvira Ignatieva, heroina grada koja je život dala za decu. Imala je 26 godina.

Nastavnica engleskog jezika Elvira Ignatieva poginula je 11. maja 2021. godine u oružanom napadu na školu u Kazanju, a širom Rusije su osvanuli bilbordi sa njenim likom.

Prema rečima očevidaca, kada se na vratima škole pojavio ubica Ilnaz Galiaviev, nastavnica je bila prva na putu napadača. Pored nje je bio đak, u deliću sekunde uspela je da ga odgurne, dajući mu priliku da pobegne.

Nakon toga je učenika pokrila svojim telom i tako ga zaštitila od oružija, zadobivši smrtnu ranu dok je ubica pucao u nju i decu koju je branila svojim životom.

Ovog kobnog dana Elvira Ignatieva održala je čas engleskog jezika učenicima 5. razreda, izašla u hodnik kada je čula buku i tada je ubijena.

Ukupno je mlada učiteljica pet godina radila kao nastavnica i bila je veoma strastvena u svojoj profesiji. Škola izveštava da je Elvira 2018. godine zauzela drugo mesto na okružnom takmičenju iz pedagoških veština „Učitelj godine 2018“ i dobila nagradu za pobedu na takmičenju „Naš novi učitelj“.

Ispostavilo se da je nastavnica sa svojim budućim ubicom bila godinu dana u istim zidovima škole, ali ona nije predavala u njegovom razredu.

Izvor: Facebook/Niste znali

Pravi Supermen se goloruk popeo uz zgradu i spasao dete koje je visilo sa 8. sprata (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

1.7K Share
1.7K Share
Share via
Copy link