Putovanja

Solo putovanja: saveti za dobar odmor

Zašto je solo putovanje divno? Postoji mnogo različitih odgovora na ovo pitanje, od toga da vas niko neće požurivati i i ometati vas u sporoj šetnji po gradu ili razgledanju muzeja, do lakšeg donošenja različitih odluka. Biti sam na putovanju je odličan osećaj!

Predstavljamo vam listu stvari koje bi trebalo da uradite dok ste na sami na putovanju, a koje će vam pomoći da bolje organizujete dan ili isprobate nešto sasvim novo.

  1. Duže spavanje

Kada ste sa grupom ljudi na putovanju, moraćete da se prilagođavate različitom ritmu i željama. Naročito kada je u pitanju spavanje. Jedan dan (odmah po dolasku na određeno mesto) izdvojite za spavanje. Spavajte dokle god možete i dobro se odmorite. Pripremite se za duge šetnje i avanture.

  1. Ranije idite na spavanje

Kada otputujete negde, ne morate svako veče da izlazite do kasno samo zato što ste “otišli negde”. Idite ranije na spavanje, a samim tim ćete se ranije i probuditi pa ćete ceo dan moći da uživate u lepoti zemlje u koju ste došli.

  1. Spremite obrok sa lokalnim namirnicama

Probajte da napravite tradicionalni ručak sa lokalnim namirnicama.

  1. Vežbanje

Kada ste na odmoru sa prijateljima, vrlo je mala mogućnost da ćete izdvojiti malo vremena za vežbanje. Pokušajte da pronađete fitnes centar ili treninge u prirodi i prisustvujte makar jednom. Sigurno će vam se svideti, a i verovatno ćete upoznati nove ljude.

  1. Pitajte meštane za njihova omiljena mesta

Pitajte nove prijatelje ili meštane u blizini vašeg apartmana koja su njihova omiljena mesta za izlazak. Od kafića i restorana, do mesta za šetnju i uživanje u zalasku sunca.

horoskop-ljubavni-vaga-putovanja
Pixabay ©
  1. Posetite najpoznatije restorane bez rezervacije

Jednostavno se pojavite i pitajte da li ima mesta – sigurno će ga biti. Uživajte u ukusnim koktelima, hrani, ali i upoznavanju gostiju koji će vam sigurno prilaziti.

  1. “Last-minute” putovanje

Iako možda niste planirali da izlazite iz vašeg mesta, ako vidite ovakvu ponudu – zašto da je ne isprobate?

  1. Obilazak muzeja

Opustite se u muzeju i gledajte vama omiljena dela bez žurbe. Priključite se grupi turista i slušajte vodiča ili se upustite sami u istraživanje izloženih umetničkih dela. Ipak imate vremena na pretek!

  1. Šoping

Zapamtite da ste sami i da možete da ulazite u sve moguće prodavnice i isprobavate različite stvari.

  1. Isprobajte sve

…kada je u pitanju hrana. Čak i ako vam izgleda i miriše čudno, ništa vam neće biti ako probate – možda vam se upravo ta namirnica svidi.

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link