Magazin

Odmor iz snova pretvorio se u agoniju: “Muškarci stalno bulje u tebe, svuda traže da nešto platiš”

odmor-u-egiptu
Foto: Printscreen/Tik Tok

Grejs Čeng, popularna TikTokerka koja stoji iza profila @gracietravels, podelila je sa pratiteljima svoje iskustvo boravka u Egiptu. Nedelju dana provela je u severoistočnoj Africi posećujući istorijske znamenitosti i piramide u Gizi i otkrila je da se sve vreme osećala nesigurno.

Odmor su joj, tvrdi, uništili naporni prevaranti koji vrebaju sa svih strana da bi nevinim turistima oteli novac.

– Osećala sam se nesigurno u poseti Egiptu. Muljaže su ovde veliki problem, nisam znala koliko veliki jer sam prvi put ovde. Gde god smo išli, svuda su hteli da nešto platimo – rekla je u videu koji je objavila.

odmor-u-egiptu-2.jpg
Foto: Printscreen

Svoje iskustvo je podelila kako bi druge putnike upozorila na opasnosti koje je proživela.

– Ne daj da te iko fotografiše, ne daj da ti išta stavljaju u ruku i ne prati nikoga ko ti pokušava nešto da ti pokaže, jer će od tebe tražiti novac – nastavila je influencerka.

Dodala je da se čak ni sa turističkim vodičem nije osećala sigurno.

– Naši vodiči su imali puno prijatelja u okolini pa su nam nudili dodatne opcije poput penjanja na stene da bi nas fotografisali. Ipak, ako imate dobrog turističkog vodiča, on će biti upućen u prevare pa mu možete verovati -tvrdi Grejs.

Kaže da joj je bilo strašno kad je odbijala da plati prevarantima, a oni su tražili novac. Još jedna njena preporuka je da u Egipat ne putujete sami, pogotovo ako ste žena.

odmor-egipat
Foto: Printscreen

– Muškarci konstantno bulje u tebe, to nije normalno buljenje nego stvarno neugodno u kome ne skidaju pogled sa tebe – objasnila je ona.

Osim što se osećala neprijatno u društvu, bojala se i gubitka prtljaga.

– Gde god smo išli, imali smo privatne vozače. Kad bi ostavili torbe u kombiju, bila sam sigurna da ih više nikad neću videti – rekla je u videu.

Drugi putnici koji su posetili Egipat u komentarima su se saglasili sa njenim opservacijama.

Muhamed zbog Nine napustio Egipat i postao srpski zet Žika, obožava kolo i narodnjakeđ

Izvor: Jutarnji

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link