Magazin

Zaposleni u Netfliksu nemaju fiksno radno vreme, biraju kada će raditi i imaju neograničeni odmor

netflix
Foto: Getty Images

Kada uporedimo politku većine firmi u Srbiji, ali i u svetu, teško je pronaći ovakvu nagodbu između poslodavca, menadžmenta i radnika.

Kompanija “Netflix”, koju danas većina ljudi prepoznaje kao ‘streaming’ servis gde se mogu pogledati filmovi i serije, ima zaista posebnu politiku prema zaposlenima koju su, uvidevši njenu uspešnost, pokušali da “prekopiraju” i primene neke druge svetske kompanije.

Naime, zaposleni u Netfliks-u imaju neograničen odmor.

Zanimljivo je da je ova kompanija ovakvu revolucionarnu poslovnu odluku donela i pre nego što je kompanija bila servis za striming.

Zaposleni nisu imali fiksne radne dane i sate, tako da nije bilo logično pratiti fiksni raspored odmora tako da je potpisan ugovor između kompanije i zaposlenih za neograničen odmor, prenosi Fejsbuk stranica “Zanimljivo”.

Na ovaj način, zaposleni može da bira kada će ostaviti slobodan dan i koliko će dana odmora imati.

Iz kompanije “Netflix” tvrde da je ovakva odluka povećala produktivnost kao i da podstiče najbolje ideje, jer zaposleni imaju vremena da odmore svoje misli i tako poboljšaju svoj rad.

Ova inovacija i poslovna politika pomaže kompaniji da privuče najbolje studente i talentovane stručnjake, a sve je zapravo stvar poverenja.

– Najvažnije, sloboda koju dajemo zaposlenima signalizira da im verujemo da će uraditi pravu stvar, što ih zauzvrat podstiče da se ponašaju odgovorno. Pronašli smo način da našim zaposlenimo damo malo više kontrole nad njihovim životima, a i ta kontrola je učinila da se svi osećaju malo slobodnije – zanimljivo je obrazložio Rid Hastings, jedan od suosnivača kompanije “Netflix”.

Zvezda Netfliksove rijaliti serije venčala se sa nebinarnom osobom (FOTO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link