Magazin

“Ministarka Darija, jel lepo vino od 16.000€?”

Pripadnici BIA-e uhapsili su Simona Simonovića, čim je avionom iz Norveške sleteo u Srbiju. On je osumnjičen da je proganjao ministarku za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dariju Kisić Tepavčević.

Kako saznaje portal Nova, Sinomović je nedavno došao do informacije da je Kisić Tepavčević navodno organizovala privatnu proslavu u jednom restoranu u Belvilu. Revoltiran takvim saznanjima, miniistarki je poslao SMS u kojem joj govori da bi trebalo da je bude sramota.

Simonović, državljanin Srbije, koji od 2017. godine živi u Norveškoj, prema saznanjima portala Nova.rs, čuo je da je Kisić Tepavčević slavila u jednom poznatom restoranu u Beogradu, zajedno sa ministrom policije Aleksandrom Vulinom, nakon čega joj je poslao poruku.

“Osumnjičenom je neko javio da su Kisić i Vulin u restoranu u Belvilu pravili nekakvu proslavu zatvorenog tipa, da su popili pića za nekoliko hiljada evra, što je njega iznerviralo, jer konstatno apeluju na građana zbog koronavirusa. On je tada od supruge uzeo Darijin broj, pošto je njegova žena svojevremeno bila njen asistent na fakultetu i poslao joj sledeće poruke: “Je l lepo vino za 16.000 evra”, “Lažete narod”, “Obavestiću medije””, kaže izvor portala Nova.

Kisić Tepavčević je nakon toga prijavila osumnjičenog policiji, a Simonović je uhapšen juče, i to u pratnji supruge i bebe, nakon čega je sproveden u stanicu i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

“Osumnjičeni je priznao da joj je poslao poruku, ali on je rekao da joj ni u jednom trenutku nije pretio. Sporno je to što se postavlja pitanje ko je njemu dojavio kuda se kreću i gde su bili, međutim, on to nije hteo da otkrije”, navodi izvor.

Prema saznanjima, osumnjičeni bi trebalo da sutra bude saslušan u tužilaštvu, a povodom celog slučaja pozvali smo advokata Dalibora Katančevića, koji zastupa osumnjičenog.

“Očekujemo da osumnjičeni bude doveden kod tužioca za visokotehnološki kriminal i tada ćemo znati konkretne radnje koje mu se stavljaju na teret, pa ćemo utvrditi da li se u njegovim radnjama stiču obeležja krivičnog dela za koje je uhapšen, ili je u pitanju kritika na ponašanje i rad oštećene”, kaže Katančević.

Ministarki Dariji nije smetalo nasilno otimanje dece, ali jeste čovek koji je snimio brutalnost socijalnih radnica

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
1.6K Share
1.6K Share
Share via
Copy link