Magazin

Smotani lopov visio sa 30 metara, s krana ga spasavali policija i vatrogasci

kran
Printscreen

Neobične lopovske priče obično nas nasmeju, a njihov zaplet postaje urnebesan ukoliko prvobitan plan u nekom trenutku krene naopako. Od trilera njihovi životi u samo nekoliko trenutaka postaju istovremeno komedije i drame, a o kasnijoj sudbini u najboljem slučaju odlučuju im sudije i tužioci.

Jedan muškarac u Slavoniji našao se u nebranom grožđu, nakon što se „zaglavio“ prilikom pljačke. Neobičan pokušaj krađe dogodio se u mestu Radovanje u blizini Oriovca.

Kako su naveli iz policije, u petak oko 18 sati policajci su utvrdili da se jedan 30-godišnjak popeo na građevinsku dizalicu za visinsku gradnju na prostoru napuštenog gradilišta s koje je skinuo više metalnih lanaca za podizanje tereta sa namerom da ih ukrade.

Međutim, nesuđeni lopov ostao je da visi na kranu, na visini od 30 metara, i nije mogao da se spusti pa su po njega došli vatrogasci, koji su objavili i niz fotografija svoje intervencije.

– U popodnevnim satima u 18:44 na direktan poziv zameniku zapovednika dobili smo dojavu o osobi koja se nalazi na zapuštenom građevinskom kranu u mestu Radovanje – objavili su iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Oriovac navodeći da je na intervenciju bilo pozvano šest članova operative koji su četiri minuta nakon poziva izašli sa dva vozila, a na mesto događaja stigli su već u 18:51.

– Dolaskom na mesto intervencije i dolaskom do zapuštenog zemljišta i građevinskog krana stupamo u kontakt sa osobom. Razgovaramo i uvidom u celokupnu situaciju, zbog nedostatka alpinističke opreme preko županijskog zapovednika tražimo pomoć od Javne vatrogasne službe Grada Slavonskog Broda.

Kolege iz JVP (3 člana) su brzo stigli na mesto intervencije i zajedničkim snagama smo krenuli u spasavanje. Jedan član JVP Slavonski Brod opremljen alpinističkom opremom je preko krana izvršio spuštanje do unesrećenog dok smo mi postavili vazdušni jastuk ispod krana za svaki slučaj.

– Intervencija je uspešno završena spuštanjem osobe s krana koja je predata Hitnoj medicinskoj pomoći na pregled -naveli su iz DVD-a Oriovac zahvaljujući svojim kolegama iz JVP Slavonski Brod na pomoći u složenoj intervenciji koja je okončana u 20:20 sati.

Iz policije su dodatno saopštili da će lanci koje je 30-godišnjak skinuo biti predati vlasniku, zajedno s podacima počinitelja za slučaj da vlasnik poželi da pokrene privatnu tužbu protiv njega.

Izvor: Telegraf.rs

Lopov iz muzeja u Požegi je bio toliko nespretan da je prizvao policijsku patrolu

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link