Srbija Vesti

Lopov iz muzeja u Požegi je bio toliko nespretan da je prizvao policijsku patrolu

Muzej >Pž
Foto: blogspot

Mladić (26) koji je opljačkao Železnički muzej u Požegi, pripremajući se da utekne sa svojim plenom, čudnim ponašanjem „odrukao“ sebe policiji.

Ovaj mladić ukrao je nekoliko eksponata visoke vrednosti, obijajući dva vagona Železničkog muzeja u kojima se nalazila stalna postavka. Ukradeni su retki predmeti iz 19. veka, poput parne pištaljke sa lulom za lokomotivu, četiri fenjera, sanitetski sanduk, jedan od prvih indukcionih telefona, ali i još par eksponata manje vrednosti.

Ova tragedija prerasla je u gotovo komično zbivanje. Dok se kradljivac spremao da šmugne sa pokradenim plenom, ugledao je policijsku patrolu kako prolazi putem u neposrednoj blizini. Iako je to bio redovan obilazak policije, momak se uspaničio da „stižu po njega“, pa je krenuo da jurca po zelenilu oko vagona kako bi se sakrio.

Trčkaranje i skrivanje nepoznate osobe privuklo je pažnju policije, te je rešila da svrati i proveri šta se događa. Pronašla je skrivalicu i utvrdila da predmeti koje poseduje pripadaju Muzeju.

Uhvaćen čudnim spletom okolnosti, lopov je priznao svoj krađu, te je odmah priveden. U procesu privođenja, pronađen je i skriven automobil kojim je planiran beg.

Stvari su vraćene, a protiv pljačkaša je podneta krivična prijava i predmet se sada nalazi u tužilaštvu.

Penzioner u Jagodini u fimskom bekstvu, policijski automobil se prevrnuo na krov

Kristina Bondžulić

Poetičan diskutant. Disciplinuje misli pisanjem

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link