Magazin Putovanja

Kopaonik sve više liči na ogromnu favelu, ponos Srbije zaliven betonom i armaturom (VIDEO)

kopaonik
Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Kopaonik, za mnoge oduvek misaona imenica, „sunčana planina“ pred čijom lepotom je zastajao dah, i pored statusa nacionalnog parka, danas više liči na jedno veliko gradilište. Snimci te planine iz vazduha nedavno su kružili društvenim mrežama i prikazali da se i pored urbanističkog haosa koji je zavladao, gradnja nastavlja, piše Blic.

Kako se može videti na slikama, nauštrb zelenih površina, raste broj hotela, apartmana, lokala i drugih zgrada.

Ipak, kako piše na sajtu InfoKOP, ove građevinske sezone se, ako govorimo o izgradnji na Kopaoniku, prvi put nazire nešto manji obim gradnje nego prethodnih godina.

Ova „hiperizgradnja“, predstavlja i problem za letnju turističku sezonu na Kopaoniku, jer zbog velikih količina građevinskog materijala, oštećenih ulica, šuta, buke i prašine turisti koji posete tu srpsku planinu suoče se sa slikom potpuno suprotnom od očekivane.

Još jedan problem, koji traje godinama, jeste to što vlasnici smeštajnih i ugostiteljskih objekata krupni otpad redovno odlažu u kante na šetalištu.

Takve kante nisu predviđene za tu količinu otpada, te se brzo napune, a zatim životinje taj isti otpad razbacaju svuda po turističkom centru, piše na sajtu InfoKOP.

Izvor: Blic

Zlatibor odavno više nije netaknuta priroda, već gomila betona, kranovi i gradnja koja izmiče kontroli (VIDEO)

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

30 Shares
Share via
Copy link