Beograd

Oprez, bahatost na Voždovcu! Majke sa decom i invalidi pređite na drugu stranu, oteo sam trotoar

vožd 1
Privatna arhiva S.R.

Bahata gradnja, zauzimanje trotoara iako nema takve neophodnosti, nebriga za ljude koji žive u blizini. Slika današnjeg Beograda. Važan je profit. Važni su kvadrati.

Majke sa decom i ljudi u kolicima neka pređu ulicu, šta se to tiče biznismena koji grade „brže, jače, bolje“.

Najnoviji primer gde se gradilište širi i preko granica mogućnosti, gde se ne vodi računa o prolaznicima i ugroženijim društvenim kategorijama, osobama kojima je neophodan povećan oprez prilikom učestvovanja u saobraćaju, u ovom slučaju pešacima, može se uočiti na Voždovcu, u Kumodraškoj ulici.

Pre nekoliko dana pisali smo kakav su vazduh disali Voždovčani, ali to što udišemo crne čestice nepoznatog porekla malo koga zanima.

Pisali smo i o sanaciji ekipe iz Vodovoda i onome šta iza nje ostaje, iako se taj nered nakon dužeg vremena ipak na kraju i sredio.

Sada je Voždovac ponovo mesto bizarnosti.

Toplana u Kumodraškoj ulici oduvek je bila orijentir svima koji u ovaj kraj svraćaju ili ovom ulicom prolaze. Umesto toplane već par godina se iščekuje izgradnja takozvanih pametnih zgrada, a izvođači radova su koliko juče ogradili prostor budućeg gradilišta.

I sve bi bilo u redu, da stanovnici okolnih zgrada i kuća nisu stavljeni u podređeni položaj u odnosu na investitora i izvođače.

Trotoar koji vodi do autobuske stanice i pošte sada je preko noći postao deo gradilišta. Nema razloga da se ovako postavi ograda, da se maltretiraju i u opasnost dovode građani Voždovca, ali te brige izgleda ne muče odgovorne na lokalnom gradilištu.

Neko bi od nadležnih hitno morao da reaguje, inače bi se lako moglo dogoditi da lokalci sami oslobode trotoar od uzurpatora. A Voždovac ne trpi bahatost, naročito ne na domaćem terenu.

Voždovački Pripjat, šta ostaje iza ekipe JKP Vodovod i kanalizacija (FOTO)

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link