Beograd Magazin

Otvorena Služba za organizaciju centra za zavod, sa najbanalnijom delatnošću na svetu

sluzba za organizaciju centra za zavod

Beograd već dugo vremena izgleda kao veliko gradilište. Dižu se novi soliteri, prepravljaju trgovi, seče zelenilo, a sve češće se pojavljuju i novi zavodi, službe i ministarstva.

Nedavno je u Beogradu otvorena jedna misteriozna institucija, čije ime izaziva nevericu i konfuziju među prolaznicima Knez Mihailovom ulicom.

Društvenim mrežama rapidno se šire slike table na kojoj piše “Služba za organizaciju centra za zavod” , a građani se pitaju koja je funkcija ove službe.

Reporteri Espresa otišli su na pomenutu adresu da provere o čemu je tačno reč i čime se ova služba zapravo bavi.

Opis njihovog posla mogao bi biti nešto najbanalnije na svetu, iako je samo ime prilično uvijeno i posve komplikovano – ali ovde nije bilo mesta čak ni banalnostima.

Ovakva služba zapravo ne postoji.

Na tabli piše da se služba nalazi na adresi Knez Mihailova 48 – 3 sprat, međutim u samoj zgradi, na trećem spratu, postoji samo nekoliko stanova, u kojima žive obične porodice.

Jedna žena koja je zaposlena u lokalu unutar zgrade na prizemlju, tvrdi da prvi put čuje za ovu službu, kao i da ovu tablu nije ni primetila, iako svakodnevno pored nje prolazi.

“Nemam pojma o čemu se radi, prvi put vidim ovu tablu” , nasmejala se devojka.

Prema njenim rečima, jedini poslovni prostor koji postoji unutar zgrade jeste salon za tajlandsku masažu na prvom spratu.

Iako su reporteri Espresa pokušali da dobiju dodatne informacije pomenute “službe”, niko od stanara zgrade nije otvarao vrata.

Ono što dodatno potvrđuje informaciju da ovakva služba zapravo ne postoji, jeste i sajt službe koji je istaknut na samoj tabli, a koji je takođe nepostojeći.

Kada se na “guglu” ukuca adresa “www.scz.rs” – pretraživač kaže da se radi o nepostojećoj stranici, ali postoji FB stranica zavoda.

Nevenka Grozdanović, zadužena za odnose sa javnošću iz Opštine Stari grad, navodi da se najverovatnije radi o običnoj šali.

Kako je objasnila, za kačenje table do 0,25 kvadratna metra, odnosno 50x50cm, opština ne mora da izda dozvolu, međutim, u Knez Mihailovoj ulici su sve zgrade pod zaštitom grada ili države, pa je tako neophodna dozvola gradskog ili republičkog Zavoda za zaštitu spomenika kulture, kao i dozvola upravnika stambene zajednice.

Nakon razgovora sa njom, Grozdanović je dodatno objasnila da je obavestila komunalnu službu o tabli na ovoj adresi, i da će oni proveriti o čemu se tačno radi, i najverovatnije ukloniti tablu.

Beogradski metro se otvara 2033. i upravo su platili 100 miliona za savete

PARTNERI SAJTA


32 Shares
Share via
Copy link