Novi Sad Uncategorized

SLIKE + VIDEO: Maturanti plesom pokorili Novi Sad

Više od 1.200 maturanata plesalo je danas na Trgu slobode u Novom Sadu. Novosadski maturanti su sa vršnjacima iz 10 zemalja Evope igrali uz istu koreografiju, uz muziku Johana Štrausa (Slepi miš), tačno u podne. Posle toga su opleli i i kolo.

Ova igra održana je u okviru manifestacije “Ples sa Evropom – maturantska parada“ koja je, u organizaciji plesnog kluba “Bolero“, održana deseti put na Trgu slobode. Oko 1260 novosadskih maturanata plesalo je kvadril zajedno sa maturantima desetak država u Eropi.

VIDEO: MATURANTI NOVI SAD

Prema rečima koordinatora manifestacije “Ples sa Evropom – maturantska parada“ Drinke Kecman ove godine bio je odličan odziv maturanta.

– Lepo vreme i jako pozitivna atmosfera, to je sve što nam je zapravo potrebno. Izuzetno nam je drago što nam se priključila i ŠOSO “ Milan Petrović“, a ti učenici su najveseliji i najbolje plešu. Zahvaljujemo Gradu Novom Sadu na podršci ali i kompaniji “Koka-kola“, i nadam se da će i druge kompanije ubuduće slediti njihov primer kako bi ova manifestacija, u kojoj maturanti zaista uživaju svake godine, bila što kvalitetnija – rekla je Drinka Kecman.

maturanti-novi-sad-ples
© Luftika/ Milenko Stanković

Prema rečima organizatora, namera im je bila da sa Trga udruženi sa mladima iz drugih evropskih gradova pošlju poruku da granice ne postoje i da ples spaja ljude.

Manifestacija pod nazivom “European Quadrille Dance Festival“ ili Maturantski ples u Srbiji je zaživela 2005. godine, a prvi grad koji se priključio ovom projektu Plesnog Saveza Slovenije bio je grad Kraljevo. Posle Kraljeva 2006. godine priključio se i Niš, a od 2007. i mnogi drugi gradovi među kojima su Jagodina, Zrenjanin, Beograd, Novi Sad, Pančevo, Kragujevac, Smederevo, Pirot, Zaječar, Negotin, Kruševac…

Svi maturanti plešu istu koreografiju, uz muziku Johana Štrausa (Slepi miš), tačno u podne, i pokušavaju da obore Ginisov rekord kao najveći simultani ples na svetu.

Foto+Video: Fotografije putovanja

Pročitajte zanimljive vesti iz Novog Sada

Ili

Zavirite u galeriju slika sa maturantskog plesa

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

541 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap