Novi Sad

U Novom Sadu za doček Nove 2024. Elemental, Partibrejkers, Buč Kesidi…

docek-novi-sad
Foto: Marko Pudić

Elemental, Partibrejkersi, Buč Kesidi i Ljubičice, neka su od imena koja će nastupiti na dočeku Nove godine u Novom Sadu, koji će biti organizovan u podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

I ove godine biće organizovan Doček, koji je nastao kao koncept u okviru projekta “Novi Sad – Evropska prestonica kulture”.

Svi programi za doček 31. decembra su besplatni, dok se događaji organizovani 13. januara naplaćuju.

Doček 2024. godine biće organizovan u podgrađu Petrovaradinske tvrđave na više bina. Te večeri će nastupiti ABBA Ring, Buč Kesidi, Elemental, Partibrejkersi, Ljubičice, Franck Roger, Kiril Džajkovski i Dejan Milićević.

Više izvođača biće 13. januara.

Na sedmi Doček stiže i harfistkinja Ketrin Finč, muzičar koji je promenio istoriju harmonike Rišar Galijano, a capella sastav A Fileta, legenda gitare Vlatko Stefanovski.

Tu su i simfonijski orkestar Narodnog pozorišta Republike Srpske, bend SOPOT i Kolja. Dolazi i di-džej Metju Džonson, potom Marko Nastić, a njima se pridružuju Runy i 2MUCH.

Među izvođačima su Novosadski Big Bend, Žisela Žoao, Kanda Kodža i Nebojša u unplugged verziji, Flamingods, Lena Kovačević, dečiji hor SNP-a i mnogi drugi na gotovo 40 lokacija.

“U okviru jedinstvene proslave koja, osim što spaja dve Nove godine, povezuje i dva kalendara, dva pisma, dva računanja vremena i dve vrste umetnosti – izvođačku i vizuelnu, nastavlja se i saradnja sa obrazovnim institucijama, među kojima su Akademija umetnosti u Novom Sadu i Fakultet tehničkih nauka, kao i vizuelni umetnici koji svi zajedno stvaraju novo izdanje Tesla svetlosne galerije na Tvrđavi 31. decembra, ali i na posebnom dizajnu scena u zatvorenim prostorima 13. januara”, navodi se u saopštenju.

Ovde pogledajte restorane sa ponudama u Novom Sadu za doček Nove godine 2024.

Redakcija

komentara

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
2.5K Shares
2.5K Shares
Share via
Copy link