Novi Sad Magazin

Kompletan program, izvođači i satnica za doček u Novom Sadu

Za doček Nove 2019. godine, na Trgu slobode u Novom Sadu nastupiće Nele Karajlić, Magnifico i DJ dvojac iz Moskve Filatov & Karas.

Doček na Trgu slobode

Posle neprevaziđenog „balkanskog šarlatana“ Manjifika koji je obeležio svojom muzikom i srpsku kinematografiju, na Trgu slobode, dr Nele Karajlić će na originalno „nadrealan“ način dočekati Novu godinu sa Novosađanima.

Na sceni će mu se pridružiti i kamerni orkestar Kamerata Akademika, prvakinja Opere Srpskog narodnog pozorišta Jelena Končar kao i hor Akademskog kulturno-umetničkog društva „Sonja Marinković“.

„Ponovo u Novom Sadu posle toliko godina, sa starim dobrim pesmama sa kojima smo odrasli i publika i ja. U Novom Sadu koji se sve više i više približava onom što bi trebalo da bude 2021. godine – Evropska prestonica kulture. Saradnja sa gudačima uzbuđenje čini još većim. Prokrstarili smo kroz repertoar i čini mi se da smo na početku jednog novog prijateljstva“, naveo je Nele Karajlić na konferenciji za medije održanoj povodom predstavljanja celokupnog programa prvog novogodišnjeg slavlja koje će se odigrati 31. decembra u sklopu koncepta „Doček“.

Posle ponoći za dobru atmosferu biće zadužen di džej dvojac Filatov i Karas.

U sklopu koncepta „Doček“ i scena na Trgu slobode biće posebna i drugačija. Vizuelni momenat upotpuniće predstavnici Fakulteta tehničkih nauka, Akademije umetnosti i OPENS-a.

Doček na Trgu republike

Na Trgu republike publika će uživati „IrieFM“, a predstaviće se i pobednici TAKT festivala – akustičnog kompozitorskog takmičenja koje će se u Novom Sadu održati 25. i 26. decembra, u organizaciji „Kulturanove“.

Ljubitelji džez pravca imaće priliku da slušaju Pjotra Damasieviča, džez umetnika koji u naš grad dolazi u sklopu „Plants AiR“ (Umetnik u gostima) rezidencijalnog programa Fondacije Novi Sad 2021.

Njegov nastup simbolično će se održati ispred novootvorene kulturne stanice Svilara.

Novi Sad: Ponude za doček Nove godine 2020. u restoranima

Doček za najmlađe u Eđšegu i Dunavskom parku

Najmlađi Novosađani takođe će biti deo velikog koncepta „Doček 2019“.

Program za decu biće upriličen u prvoj statičnoj kulturnoj stanici Eđšeg. Mališani će imati priliku da pogledaju mjuzikl za decu „Bah jezdi na kamili“, internacionale trupe koji organizuje Fondacija Novi Sad 2021 u saradnji sa GIPAK akademijom iz SAD čiji je cilj profesionalno usavršavanje mladih umetnika širom sveta.

Tradicionalno, i bajkoviti Dunavski park biće mesto dočeka 2019. za najmlađe. Ovo je istovremeno i najava početka godine mladih u okviru projekta „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“.

Za samo dve nedelje, Novi Sad će postati Omladinska prestonica Evrope.

Program za doček Nove godine po julijanskom kalendaru, slaviće se 13. januara na više od 40 lokacija, u zatvorenim prostorima.

Dva Dočeka su budući termini svečanog otvaranja i zatvaranja 2021. godine, godine u kojoj će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture.

Green Love žurka na Spensu

green love docek nove godine

Green Love festival za svoje verne rejvere 31. decembra na Spensu organizuje još jednu nezaboravnu žurku. Tauten i Goya okupljaju najbolju DJ ekipu – TKNO, Andrew Meller, Sugar Loby, Miloš Vujović, Zlatnichi, Runy, Branko Vuković.

Šta obući za Novu godinu?

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Privacy Preference Center

  Kolačići

  Oglasi

  Kolačići oglašivača prikazuju relevantnije oglase.

  Google Adsense, Httpool

  Analitika

  Analitičke podatke koristimo da dobijemo sliku o tome šta posetioce na sajtu zanima.

  Google Analytics, Google Tag Manager

  Other

  Društvene mreže

  Kolačići koje koriste društvene mreže na koje ste ulogovani

  Facebook, Twitter