Vesti Novi Sad

Novosadski maturanti plešu za Ginisov rekord!

Maturanti srednjih škola u Novom Sadu će u petak, 19. maja 2017, učestvovati u obaranju Ginisovog rekorda, javlja Radio 021. Ovaj događaj je podržao Grad Novi Sad, a organizuje koordinatorka Drinka Kecman.

Ples za Ginisa

Generalna proba za maturante održaće se u četvrtak, 18. maja u 20 časova na platou Spensa. U petak, od devet do 10.30, maturanti će se okupljati na platou, te će se u vidu povorke kretati duž Ulice Maksima Gorkog, Stražilovskom, Ulicom Modene do Trga Slobode, gde će formirati četvorke. A kako je izgledalo prošle godine, pogledajte u videu ispod.

Svečani program otvaranja počeće oko 11.30, a 20 minuta kasnije će se radijskim signalom kontaktirati učenici iz drugih zemalja sveta koje sprovode manifestaciju. U podne se pleše kvadril.

Manifestacija se održava u saradnji sa plesnim savezom Slovenije, a ove godine Novi Sad će učestvovati u obaranju Ginisovog rekorda u sinhronom plesu. Trenutni rekord, postavljen 2011. godine, iznosi 33.202 plesača.

Humani ples maturanata

Manifestacija godinama ima humanitarni karakter i podiže svest o dijabetesu među mladima, u saradnji sa Udruženjem Dijabetičara Vojvodine.

maturanti-novi-sad-snimanje
© Luftika/ Milenko Stanković

Međunarodna manifestacija “Ples maturanata” održaće se 11. godinu zaredom na Trgu slobode.

Kako je novosadski bokser postao model?

291 Shares
291 Shares
Share via
Copy link