Maturanti srednjih škola u Novom Sadu će u petak, 19. maja 2017, učestvovati u obaranju Ginisovog rekorda, javlja Radio 021. Ovaj događaj je podržao Grad Novi Sad, a organizuje koordinatorka Drinka Kecman.

Ples za Ginisa

Generalna proba za maturante održaće se u četvrtak, 18. maja u 20 časova na platou Spensa. U petak, od devet do 10.30, maturanti će se okupljati na platou, te će se u vidu povorke kretati duž Ulice Maksima Gorkog, Stražilovskom, Ulicom Modene do Trga Slobode, gde će formirati četvorke. A kako je izgledalo prošle godine, pogledajte u videu ispod.

Svečani program otvaranja počeće oko 11.30, a 20 minuta kasnije će se radijskim signalom kontaktirati učenici iz drugih zemalja sveta koje sprovode manifestaciju. U podne se pleše kvadril.

Manifestacija se održava u saradnji sa plesnim savezom Slovenije, a ove godine Novi Sad će učestvovati u obaranju Ginisovog rekorda u sinhronom plesu. Trenutni rekord, postavljen 2011. godine, iznosi 33.202 plesača.

Humani ples maturanata

Manifestacija godinama ima humanitarni karakter i podiže svest o dijabetesu među mladima, u saradnji sa Udruženjem Dijabetičara Vojvodine.

maturanti-novi-sad-snimanje
© Luftika/ Milenko Stanković

Međunarodna manifestacija “Ples maturanata” održaće se 11. godinu zaredom na Trgu slobode.

Kako je novosadski bokser postao model?

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here