Lifestyle

Kako se zauvek rešiti stomaka

Oni koji žele da se reše viška kilograma i doteraju svoju liniju, uglavnom prvenstveno misle višak na stomaku. Ravan i definisan stomak nije lako postići, ali nije ni nemoguće.

Mi vam predstavljamo nekoliko jednostavnih trikova, koji provereno rade posao i koji će vas na dugo vremena rešiti “salceta” na stomaku.

Morate promeniti životne navike

Ako želite da skinete salo sa stomaka, neka vežbe snage postanu deo vaše rutine, pažljivo birajte namirnice koje jedete i kako znate i umete oslobodite se stresa. Kad smo pod stresom, luči se kortizol, kad se luči kortizol… sve što pojedete lepi se oko struka. I pokušajte da spavate više.

Držite se intervalnih treninga visokog intenziteta (HIIT)

Iako kardio treninzi generalno mogu da doprinesu skidanju viška kilograma, intervalni treninzi visokog intenziteta su mnogo efikasniji, prvo sagorećete više kalorija tokom treninga, a drugo, efekat se nastavlja i kad završite s vežbanjem i telo nastavlja da troši masti još neko vreme.

Ne preskačite ove vežbe

Sve što se radi iz pozicije izdržaja (planka) sa laktova je mnogo efikasnije od bilo koje verzije trbušnjaka. Bolje “gađa” mišiće koje želite da oblikujete i generalno vam dovodi torzo u red, a nemoguće je da imate samo dobre trbušnjake, bez snažnog torza.

Jedite ovo

Trbušnjaci se “prave” u kuhinji. Ako želite da “skinete višak”, morate se hraniti zdravo i redovno, ali tako da budete u malom kalorijskom deficitu. Salce sa stomaka nestaje uz brokoli, losos, grčki jogurt i mahunarke.

Ovo treba da pijete

Sva gazirana pića i sokove zamenite običnom vodom i biljnim čajevima, a pomaže i crna kafa bez mleka i šećera, naravno.

Ovaj komad garderobe svaka devojka treba da ima

Share via
Copy link