Lifestyle Venčanja

Novosađanke traže sirena venčanicu, iako ne smeju da je nose

Novosadska dizajnerka Mirjana Vujčić je predstavila novu kolekciju Bloom i otkrila za naš portal koje greške buduće mlade najčešće prave prilikom odabira venčanice. Njene kreacije su nosile mnoge poznate ličnosti poput glumice Jelisavete Orašanin, Brankice Sebastijanović, Dragane Mićalović, voditeljke Dušice Spasić, Snežane Dakić, a glumac Frano Lasić je njeno odelo nosio na svom venčanju.

Mirjana-kreatorka
Foto: Miša Obradović ©

Mirjana Vujčić već 9 godina kreira muška odela i ženske unikatne haljine koje se mogu nositi na venčanjima, ali na drugim svečanostima. Ručno rađeni cvetovi na ramenu, čipka i biseri su postali već prepoznatljivi detalji koji asociraju na kreacije Mirjane Vujčić.

– Haljine koje dizajniram se nose kao vančanice, a vrlo često ih mlade kasnije nose na rođendanima, krštenjima ili na kuminoj svadbi – kaže Mirjana i dodaje da joj u tom slučaju traže da redizajnira haljinu, promeni neki detalj, mašnu ili pojas.

 

Mirjana-haljine
Foto: Miša Obradović ©

Devojke koje su odlučile da stanu na “ludi kamen” žele da se venčaju u popularnoj sirena venčanici. Kreatorka Mirjana kaže da ovakav model ne stoji svakoj ženi, a ona koja se ipak odluči za nju uprkos sugestiji pravi fatalnu grešku.

– Sirena venčanice mogu da nose samo devojke koje imaju idealnu proporciju struka, grudi i bokova. Čak iako nemaju visinu ona se može nadoknaditi štiklama, ali ako imaju višak na bokovima ili stomaku to će se videti na ovom modelu, dok na primer, venčanice koje su obliku punog kruga pokrivaju sve te nedostatke – ističe Mirjana.

Ona kaže da buduće mlade obično prihvate njen savet i sugestiju, a da tom prilikom ona mora da bude dobar psiholog, kako bi mogla da preporuči venčanicu u skladu sa senzibilitetom i građom.

Kada govorimo o novoj kolekciji Bloom važno je napomenuti da je Mirjana i ovog puta ostala dosletna svom prepoznatljivom stilu, bar što se tiče boja, pa su tako i ovog puta prisutne pastelne nijanse nebo plave, nežno roze, odnosno rozenkvarc, bež, patlidžan i bele. Ona kaže da se slučajno dogodilo da je njena nova kolekcija u bojama koje će biti aktulene 2016. godine, a to su nebo plava i rozenkvarc, nežno roza.

Mirjana-vujcic-intervju
privatna arhiva Mirjane Vujčić

Sam modni studio Mirjane Vujčić u ulici Cara Dušana poseduje izvesnu sofisticiranost, a uređen je u skladu sa njenim stilom, sav u belom i pastelnim nijansama, kako bi se kupci osećali prijatno prilikom biranja odela za svečanosti koje će pamtiti. Mirjana nam je ispričala da su se ovde dešavale različite anegdote od toga da budući suprug ne sme da vidi mladu u venčanici do toga da je njegovo mišljenje presudno prilikom odabira haljine. Ova poznata novosadska kreatorka planira da, zbog velikog interesovanja, proširi svoj brend i na Beograd.

Više o tome gde možete iznajmiti venčanice

 

Čitajte Luftiku na Google vestima

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

132 Shares
132 Shares
Share via
Copy link