Magazin Srbija

Siniša Mali konačno shvatio: Ako mladi odu, onda nema penzija za ove koji ostanu

Svesno ili nesvesno ali državni vrh (pre svega Aleksandar Vučić) nije baš oduševljen idejom da se pozabavi pozitivnom politikom prema mladima, koji poslednjih godina toliko migriraju u inostranstvo, da se ceo taj pokret nedvosmisleno pretvorio u najveću seobu Srba u istoriji.

Ta tema je, bar do sada, bila aktuelna toliko da izazove rekacije u predizbornom spotu, kada je predsednik ispunjavao želje maloj devojčici, pa je pitao da li želi da on vrati njenog tatu iz Nemačke. Reakcije su uglavnom bile negativne, ali… I to je marketing.

Koliko celo ovo pitanje nije bilo aktuelno i koliko je gurano pod tepih, potvrđuje i krajnje istinita i ispravna, ali naivna izjava ministra finansija Siniše Malog.

On je skoro sa studentskim žarom, jer je valjda konačno savladao gradivo, objasnio zašto je važno da mladi ostanu i rade u Srbiji.

Nama je želja da se održi ekonomski balans između aktivnog i ekonomski neaktivnog stanovništva i da se ne svedemo na odnos da jedan zaposleni izdržava jednog penzionera. U tim našim namerama nećemo uspeti ako radni kontigent mladih ljudi napušta zemlju. Zato bih želeo i da poručim mladima – ostanite u zemlji, nudimo vam šansu, stvaramo vam uslove za kvalitetan život.

Ministar Mali je, pored ove demonstracije znanja iz ekonomije, najavio i povećanje penzija naredne godine.

Objasnio je da se više neće događati da se višak u penzionom fondu obezbeđuje iz dodatnog poreskog opterećenja postojećih radnika, već da se PIO fond puni uplatama doprinosa radnika koji će se dodatno zapošljavati.

Bravo Mali!

via GIPHY

Nego, šta ćemo sad sa progonom novinarke Tanje Vojtehovski, za kojom je raspisana poternica i kojoj je zabranjena emisija kratko nakon što je trebala da ugosti tvoju bivšu ženu i obelodani priču o “moćnom ocu koji joj je oduzeo decu”?

Evo teksta, ako ne veruješ. Ne bi bilo loše da malo i to proučiš – Nagazila je moćne očeve, a sada se za Tanjom Vojtehovski raspisuje poternica

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

786 Shares
786 Shares
Share via
Copy link