Srbija Vesti

Siniša Mali: Verujem u svoj doktorski rad i ne priznajem političku odluku

sinisa mali
Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Nakon što je Senat Univerziteta u Beogradu doneo jednoglasnu odluku da je doktorski rad ministra Siniše Malog plagijat, oglasio se i sam Mali putem Instagrama tvrdeći da veruje u svoj doktorski rad i ocenivši da se radi o političkoj odluci koju on ne može da prihvati.

Višegodišnji spor u akademskoj zajednici konačno je završen danas odlukom o poništavanju doktorata Siniše Malog. Reagujući na ovu vest Mali je napisao da se ne plaši jer „zna da je istina na njegovoj strani“.

„Uvek mi je bilo važno da stičem novo znanje, jer je to jedina stvar u životu koju vam niko ne može oduzeti. Ponosan sam na sve što sam naučio u poslednjih 20 godina, koliko se aktivno borim ekonomijom i finansijama. Za to vreme sam uspeo da položim i najteže stručne, međunarodne ispite iz tih oblasti, koji važe za prestižne u svetskim ekonomskim krugovima. Želeo sam da na taj način dodatno unapredim svoje znanje“, rekao je Mali i dodao:

„Mislim da je to mnogo važnije od političke hajke koja se zbog doktorata vodi protiv mene punih osam godina unazad. Ja verujem u svoj doktorski rad, isto kao što verujem i u svoj rad u Ministarstvu finansija i Vladi Republike Srbije. Reč je o političkoj odluci, koju ne mogu da prihvatim i zbog toga će iskoristiti sva raspoloživa pravna sredstva da je opovrgnem. Ne plašim se, jer znam da je istina na mojoj strani. Nastaviću da se borim, kao što se borim već osam godina. Politička hajka koja se vodi protiv mene može samo da me motiviše da radim još i više i bolje“, napisao je Mali.

Ovaj princip brže, jače, bolje počinje polako, ali sigurno da se obija o glavu vladajućim funkcionerima koji su obesmislili sistem obrazovanja u prethodnoj deceniji. Nije samo doktorat Malog sporan, tu je i Nebojša Stefanović, kao i Aleksandar Šapić, a među njima i drugi visoko pozicionirani naprednjački kadrovi.

siniša mali doktor
Foto: Printsceen/Instagram Siniša Mali

Izvor: Nova.rs

Konačna odluka Beogradskog univerziteta: Siniša Mali nije doktor nauka i nema diplomu

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

414 Shares
414 Shares
Share via
Copy link