Magazin

Da li biste probali omiljeni sendvič Elvisa Prislija od 1000 kcal?

sendvič
Foto: Printscreen

Jedna od najuticajnijih kulturnih ikona 20. veka, Elvis Prisli, vodio je turbulentan život, a bio je poznat i po neobičnim i često nezdravim navikama u ishrani.

Njegova ishrana odražavala je njegovu ljubav prema bogatoj, kaloričnoj i tradicionalnoj južnjačkoj hrani poput pržene piletine, pire krompira ili pasulja s rebarcima i slaninom.

Sendvič od gotovo hiljadu kalorija

Jedno od najpoznatijih jela koje je Elvis obožavao bio je sendvič sa puterom od kikirikija, bananama i slaninom. Veruje se da je ovu kombinaciju prvi put probao tokom jedne od svojih turneja, a sendvič je navodno nastao 70-ih godina prošlog veka.

Ovaj sendvič je spoj kaloričnih sastojaka i jakih ukusa, što je oduševilo Prislija pa je i poznato to da ga je često naručivao.

Postoji priča da je jednom čak privatnim avionom otputovao iz Grejslenda u Denver samo da bi probao sendvič poznat kao „Fool’s Gold Loaf“ iz Glejdis Dajnera. Sendvič je bio sličan Elvisovom, ali je uključivao ceo hleb punjen kikiriki puterom, pekmezom i slaninom.

Za sendvič Elvisa Prislija vam je potrebno:

beli tostirani hleb
puter od kikirikija (debelo namazan na hleb)
banane (obične zrele i pržene ili pire od banana)
pržena slanina
puter (na kojem se prepekao hleb, dajući mu dodatnu masnoću i hrskavost)
Prvo u tiganju propržite slaninu dok ne postane hrskava, pa je stavite na papirni ubrus kako bi upila višak masnoće. Jednu stranu belog tost hleba obilno premažite puterom od kikirikija i na tu stranu hleba složite bananu iseckanu na kolutove.

Preko banane stavite proprženu slaninu, spojite s drugim parčetom hleba pa tostirajte na malo putera. Za dodatnu hrskavost, puterom premažite hleb i spolja, pre nego što ceo sendvič tostirate u tiganju.

Izvor: Index.hr

Kraljica Elizabeta jela 91 godinu sendvič od 3 sastojka, a ovo su njena omiljena jela

Čitajte Luftiku na Google vestima

 

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link