Novi Sad

Novosađanima za odlazak na Vučićev skup u Beogradu nude 4.000 dinara, sendvič i kiselu

sns-skup-novi-sad
Foto: Tanja Valič /Tanjug

Nepoznata žena nudila je u utorak, u Dunavskom parku, u poslepodnevnim satima, građanima 4.000 dinara za odlazak na skup „Srbija nade“ koji će se održati u Beogradu, 26. maja.

Kupovinu prisutnih na skupu za portal 021.rs potvrdile su dve osobe koje su bile pitane da li žele da idu i na taj način zarade 4.000 dinara.

Žena koja je upisivala zainteresovane u fasciklu objašnjavala im je da će uz novac dobiti „sendvič i kiselu“.

Onima kojima je prilazila ponavljala je i da njihovo prisustvo na skupu ne plaća „predsednik od svojih para“, već simpatizeri i partija.

Jedini uslov za odlazak je bilo da ste punoletna osoba.

Podsetimo, predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić najavio je miting „Srbija nade“ 26. maja kao „najveći skup ikad u Srbiji“.

Ovo okupljanje javlja se kao direktna reakcija na proteste „Srbija protiv nasilja“ koji se organizuju u više gradova nakon masovnih ubistava u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i kod Mladenovca.

Vučić je najavio da će se okupljenima obratiti kao predsednik Srbije, a ne kao lider vladajuće partije, te da neće držati stranački govor, niti će pominjati političke protivnike.

U sklopu priprema za odlazak na ovaj skup organizovali su se i novosadski naprednjaci. Sredinom maja je sastanak sa koordinatorima novosadskog odbora održao potpredsednik SNS i bivši gradonačelnik Miloš Vučević, pozivajući ljude da dođu u Beograd, 26. maja.

Dok mediji naklonjeni vlastima danima odbrojavaju do skupa „Srbija nade“, kritički nastrojeni mediji objavljuju svedočanstva o tome da građani moraju da idu na događaj kako bi sačuvali posao, navodeći da se sprema dolazak velikog broja autobusa u Beograd.

Nekoliko organizacija civilnog društva pozvalo je u utorak predsednika Aleksandra Vučića da otkaže veliko okupljanje, navodeći da „nije primereno da se arče ogromni resursi (u velikoj meri i javni) samo da bi se stvorio utisak da su legitimna pitanja i zahtevi građana nedovoljno glasni i da mogu biti nadglasani ovacijama nečijih pristalica“.

Karleuša na Pinku iz sve snage botovala za Vučića, poslanik tvrdi da je za to dobila nagradu od milion i po evra

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link