Magazin Srbija

Šekler: Kolege se ponižavaju, 100 puta bih izašao iz Kriznog štaba

milanko-sekler
Printscreen

Virusolog dr Milanko Šekler prokomentarisao je zasedanje Kriznog štaba i aktuelnu epidemiološku situaciju.

– Baš je ekskluzivna vest da se medicinski deo složio da je vakcinacija važna. To znamo svi. Nije ovo napad na Krizni štab, oni se muče i rade. U Srbiji je neznanje nadmoć. Ne razumem ni kolege iz medicinskog dela Kriznog štaba, izašao bih iz njega. Toliko se puta desi da nešto brane i onda ne bude tako – kazao je Šekler.

– Ja bih iz Kriznog štaba izašao već 100 puta. Čini mi se da je ponižavajuče da svi oni imaju mišljenje i da ne uspeju da se izbore protiv ekonomskog dela štaba, a ekonomski deo treba da bude podredjen medicinskom – ocenio je on.

Toliko se puta desi da nešto brane i onda ne bude tako – kazao je Šekler za TV Prva.

Ponižavajuće je da svi oni imaju jedno mišljenje. Kakav ekonomski deo kriznog štaba, on treba da obezbedi potporu da se sprovede ono što mora. Vakcinacija je. Da vam podelim dve-tri crvene da se vakcinišete? Pa može, ali za neke ljude – kazao je on i naveo da moraju da se uvede paleta drugih mera.

On je ukazao da preduzeća koje se bave telekomunikacijama, npr. da dele besplatne telefone za mlade koji bi se vakcinisali.

– Zar je to toliko komplikovano? Ceo svet izmišlja mere da bi stimulisali vakcinisanje. Šta je falilo da vakcinisani svake nedelje imaju lutriju na kojoj bi oni mogli da osvoje pet miliona dinara? – naveo je Šekler.

– Da li su Šveđani i Danci idioti? Zaboravljaju da kažu da je vakcinisano preko 80 odsto ljudi. Karakter ljudi je vrlo važan. Govorio sam da vakcina bude 200 evra, a da se samo vakcinišu vojska i policija besplatno – naveo je on i objasnio da bi sukcesivno druge strukture tražile da budu deo povlašćene grupe i procenat imunizacije bi zatim bio veći.

Izvor: Beta/TV Prva

Prepuni stadioni i žurke su OK, deca u školama su opasnost

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

213 Shares
213 Shares
Share via
Copy link