Kolumne

Sara brutalno pretučena, ali koga briga – ona je samo starleta i Ajfonkina drugarica

tijana sara
Foto: Printscreen/KurirTV

Saru, 19 godina, momak sa kojim je pet meseci u vezi je vukao po betonu, udarao joj je glavu o asfalt, na momente je gubila svest, jedva je uspela da ostane živa, zahvaljujući taksisti koji je naišao i odvezao do kuće.

Lekari su konstatovali ozbiljne povrede glave. Policija je napravila zapisnik i nasilnik je priveden uz zabranu prilaska Sari u trajanju od 48 sati.

Zamislite da znate samo ovo. Kakav bi bio vaš komentar?

Verovatno biste tražili da mediji izađu sa njegovom fotografijom. Da saznate identitet čoveka koji je u stanju da devojci udara glavu o asfalt do gubljenja svesti.

Znam, dugo sam u ovom poslu, da bi dobar deo javnosti zaurlao: Da je ovo uradio mojoj ćerki, ja bih mu presudio!

Tražili biste oštru kaznu.

Vikali: Manijak! Ovoga na robiju! Žali bože majku koja ga je rodila!

I uz uzdah zaključili saosećajno: „Jadna devojka“.

Međutim, mediji su ovu vest drugačije preneli. Dopunili su je sočnim detaljima:

Pretučena najbolja drugarica Tijane Ajfon. Pretučena STARLETA Sara. Vraćali se iz kafane u pet ujutru. Momak odavno poznat kao nasilnik.

Šta su postigli ovim?

Klikove, ali i to da ja sad čitam komentare kako je Sara ološ koji i treba da se tuče, da ženu treba tući dva puta nedeljno, zgrešila ili ne, da je prostitutka koja i služi da „se muškarci istresu na njoj“, da bi prošla bez batina da je sedela u biblioteci umesto što se združila za Ajfonkom, da je trebao da je samelje, da se uhvatila oklagije i razvlačila pitu, ne bi ovako prošla, da može da traži bolovanje, povreda na radu 100 posto, da je radila botoks pa sad laže da je od batina, uz dodatne opaske tipa: fino je odradio – simetrično.

To su mediji senzacionalistički jadni i ovo je dobar deo zatucane i agresivne javnosti koji još uvek ima opravdanje za udaranje ženske glave o asfalt.

Jer domaćicama vičnim da razvlače pitu i onima koje u biblioteci čitaju knjigu batine ne smeju da se dese. Kad si starleta, može. Kad si Ajfonkina drugarica, može. Kad si sa silikonima u ustima, može. Kad voliš žestoke momke, može. Kad se provodiš, umesto da spavaš, može.

Po ovim kriterijumima, da sam dobila nekad batine opravdane bi bile u dva, tri slučaja. Prvo, nisam baš vična domaćica. Izlazila sam, vraćala se u pet kući. Imala sam drugarice koje nisu bile Ajfonka, ali nisu bile ni počasne članice biblioteke. Jedino, eto, nisam bila starleta, već student i nakon toga akademska građanka koja je ponekad „više nego hleba da jede“ volela da izlazi, đuska bosa, obuče kraću haljinu. Umela sam nekad sama i za šankom da sedim i pijem svoje piće, preko dana doduše, ali sa ovakvim balkanskim tripom, i to je okej za jedno „fino batinanje“, koji šamar i mrš kući pizda ti materina, da ti pizda materina!

Žalosno je što devojka koja odrasta bez oca sa 19 godina živi ovakav život. Razloga za to je, ubeđena sam, stotine. Nismo svi uvek na pravom putu, čistih obraza, svetitelji koji nikada nisu skrenuli u ćorsokak. Moralne gromade koje se ponekad nisu zajebale. Samo to skretanje s puta nikoga ne zanima.

Mediji su uspeli da zapale javnost karakterisanjem Sare kao starlete i Ajfonkine najbolje drugarice, a kad je tako „onda samo tuci, za bolje i nije“.

Sram da vas bude!

Svakoga ko je pomislio da zbog ovih epiteta nekom glava treba da se udara o asfalt. Potencijalnih zveri koliko voliš. Mrzitelja. Frustriranih hodajućih bića gotovo zadovoljnih što je jedna devojka Sara dobila užasne batine.

Ajde, da čujem: Sama je kriva! Šta ima da traži u pet ujutru sa takvim momkom! Što nije našla nekog poštenog radnika, već hoće lovu, pa neka joj onda batina! Gde od svih devojaka u Beogradu, nađe Ajfonku!

Gnoj curi iz mozgova i pojma nemam šta tu može da pomogne.

Apsolutno niko se nije zapitao zašto se taj nasilnik pušta posle 48 sati, zašto može da joj priđe posle dva dana, šta ako je ubije, ipak je javno gostovala u jednoj emisiji i pokazala podlive.

Ko će onda biti odgovoran?

Ili to neće ni biti mnogo važno, jer ipak je ona samo „starleta i Ajfonkina najbolja drugarica“

Solarijum kao okidač za melanom „nije frka“, ali se eto pitaju „ko zna šta je u vakcini“

Jovana Kešanski

Ja sam novinar, kolumnista. Nisam zapisničar. Prenosim svoje utiske o onome što me pokrene.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

3.1K Shares
3.1K Shares
Share via
Copy link