Kolumne

Solarijum kao okidač za melanom „nije frka“, ali se eto pitaju „ko zna šta je u vakcini“

silikonjara

Čitam digla se frka zbog izjave dramske spisateljice Biljane Srbljanović da bismo odavno stekli imunitet krda da se vakcinisala svaka osoba koja bar jednom godišnje ide u solarijum ili stavlja sintetički lepak na nokte.

„Svako ko ima tetovažu, na primer, zna li šta ima u tom mastilu, ko je sterilisao iglu, da li neko uzima medicnsku dokumentaciju za obavljanje pirsinga ili derma pena?“, napisala je Srbljanović u komentarima na svom fejsbuk profilu ispod statusa u kom poziva ljude da se vakcinišu jer, kako kaže, nikada ništa u Srbiji nije bilo bolje organizovano.

Neki su se odmah ostrvili, vičući „ja neću da se vakcinišem!“, dok su se drugi, po našem srpskom običaju, dohvatili komentarisanja Biljaninog izgleda, nazivajući je „polovnjačom“.

Nevezano za stav o vakcinaciji, mislim da je Biljana rekla okej stvar, posebno ako imamo u vidu da neke vrlo praćene blogerke, modne, još od prošle godine indirektno zastupaju antivaksaše, dok u sebi imaju osam kila plastike, silikona, pirsinga, a koža im napukla na pet delova od sunčanja u solarijumu.

Solarijum kao okidač za melanom „nije frka“, ali se eto pitaju „ko zna šta je u vakcini“. Zapravo, ovo ide nekako jedno sa drugim. Logično je.

Biljana je naglasila i da nije okej to što ljudi neće da se vakcinišu u korist društva, ali za Halkidiki će moći.

I nije ovde tema Biljana, već neke stvari koje je „otvorila“ ovom izjavom. Neke prioritete koji su se malo pomešali, ako gledamo dublje I dalekosežnije.

Još uvek je mnogo onih koji se plaše vakcine, verujući u neke teorije zavere, ubaciće im se čip kojim će da ih prate, a ‘vamo na mreže kače šta jedu, gde idu, taguju lokaciju, prijatelje, svaki korak beleže. „Vidi, druže, ti si i za čip dosadan!“

Otići će kod plastičnih hirurga na ubacivanje silikona „ispod cene“, pa dobiju sepsu, nejednake sise, temperaturu, je l beše Dara Bubamara dobila sepsu pre par godina kada je ubacivala silikone u zadnjicu usled čega je došlo do trovanja krvi?

Narodna pevačica Indi otišla da smanji želudac, jedva živu glavu izvukla, izvadili joj jedan, dva organa da je spasu, jer želi da bude vitka kao da su jebeni kilogrami najvažnija stvar u životu, kao da ne postoji staza u šumi da trčiš, zdrava ishrana, trening, umerenost i to zarad zdravlja, a ne haljine xs veličine.

Lepe se nokti, veštaci, prži telo u kapsulama, tetoviraju obrve, lepe trepavice, piju ko zna kakvi preparati za mršavljenje, ali je vakcina problem i to će iz kafane zaurlati čovek koji je alkoholom satro jetru ili onaj što žvalja masno prase a holesterol mu vrišti, ismevaće vakcinisane, nazivajući ih „pelcovanim budalama“.

I ne, nisam glasnogovornik vakcinacije, ne volim da ubeđujem ljude u bilo šta, jer ni sama ne volim da me neko vrlo isključivo ubeđuje, ali sve ovo je već postalo pomalo mučno i nekako licemerno, u životu nisam čula više teorija zavere, zvučimo ko babe u 90-oj sa dva kanala na TV-u, usrane za svoj život jer nas je preseklo preko stomaka.

Državni službenici i lekari prodaju negativne PCR testove za 4.000 din, lažne rezultate verifikuju eUprava i RFZO

Redakcija Luftika.rs

komentar

Klikni da objaviš komentar

3.9K Shares
3.9K Shares
Share via
Copy link