Magazin Srbija

Mi smo, valjda, bogata država: 300 hiljada evra budžetskog novca za izradu sajta

Vucic brnabić stefanovic kuburovic
Foto: Dragan Kujundžić (Tanjug)

Aplikacija, tj. sajt za aukciju javne prodaje “E-aukcija” počeo je sa radom 14. avgusta, a objavljena je i prva ponuda – prodaja jednog magacina.

Država je za izradu tog sajta izdvojila oko 300 hiljada evra, odnosno nešto više od 35 miliona dinara. Bez PDV-a.

Ministarstvo pravde je objavilo uputstvo za upotrebu ovog sajta, koji mogu da koriste sva prijavljena pravna i fizička lica, koja se pretplate na godišnju članarinu u iznosu od 2000 dinara.

Svi ponudioci su anonimni, pa tako ni oni ni javni izvršitelji neće znati ko se krije iza identifikacionog broja, koji im sistem dodeljuje ukoliko se odluče da učestvuju u javnom nadmetanju.

Ministarstvo pravde je ukazalo da je za one, koji nisu registrovani korisnici, sistem dostupan sa svim relevantim podacima – radi potpune transparentnosti.

Jedan od ciljeva automatizacije postupka javnog nadmetanja je eliminisanje svih do sada uočenih problema u javnim prodajama u smislu sprečavanja zloupotreba.

Tender za razvoj ovog sistema država je raspisala u oktobru prošle godine.

Na tenderu je pobedilo preduzeće “Saga doo” kao nosilac i njena ćerka-frima “Smart doo” kao član grupe ponuđača, koji je za 15,22 miliona dinara (bez PDV-a) na period od šest meseci trebalo u nadležnom ministarstvu da razviju “e-Aukciju”. Razvoj sajta/aplikacije trajao je devet meseci.

Nakon toga, u junu ove godine, Ministarstvo pravde je raspisalo javnu nabavku za “Održavanje i unapređenje sistema “e-Aukcija”. Na ovom tenderu ponovo je pobedio isti konzorcijum, koji je za 19,95 miliona nastavio da razvija sistem za javne aukcije.

Izvor: Nova ekonomija, Beta

Šta običnom smrtniku preostaje kada su mu ruke vezane, policija korumpirana a njemu dato samo da diše

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

111 Shares
111 Shares
Share via
Copy link