Magazin Vesti

Rvač Zurab Datunašvili osvojio bronzu za Srbiju!

zurab-datunasvili-medalja

Zurab Datunašvili osvojio je bronzanu medalju za Srbiju u rvanju grčko-rimskim stilom do 87 kilograma. Srpski rvač je u repasažu za bronzu pobedio hrvatskog borca Ivana Hukleka rezultatom 6:1.

To je ukupno šesta medalja za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju, a prva u rvanju.

Odlično je počeo borbu Datunašvili, sa tri uzastopna bacanja u jednom hvatanju kojima je ekspresno poveo sa 6:0. Tu prednost je sačuvao do kraja odličnom defanzivom, ne ostavivši nikakvu šansu Hrvatu.

Huklek jeste dobio jedan bod zbog pasivnosti Datunašvilija, ali nije uspeo da iskoristi parter i borba je ubrzo bila gotova. Datunašvili je doneo Srbiji 11. medalju u rvanju u istoriji OI.

Rvanje je učvrstilo poziciju našeg najuspešnijeg olimpijskog sporta.

Rođeni Gruzijac, Zurab Datunašvili nastupa pod zastavom Srbije od 2020. godine. Nakon što ga je napao predsednik Gruzijskog rvačkog komiteta, on je odlučio da “pobegne” iz te zemlje.

Kao rvač Gruzije, Zurab je osvojio medalje na tri Evropska prvenstva. Dva puta uzastopno je bio prvak Evrope u rvanju grčko-rimskim stilom, 2016. godine u Rigi, a potom se i godinu dana kasnije u Novom Sadu se okitio zlatnom medaljom, dok je 2013. godine u Tbilisiju osvojio srebrnu medalju.

S druge strane, kao rvač Srbije do sada je osvojio tri medalje – zlato na Evropskom šampionatu u Varšavi ove godine, kao i bronzu na Svetskom prvenstvu u Beogradu 2020. godine, piše Telegraf.

Beloruska atletičarka posle strašnih pretnji traži azil, na silu probali da je vrate kući

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

772 Shares
772 Shares
Share via
Copy link