Srbija Vesti

RTS tužio Acu Lukasa zbog laži i vređanja Olivere Kovačević

aca-lukas-amidzic

Radio Televizija Srbije (RTS) podneće tužbu protv folkera Ace Lukasa zbog brojnih laži i uvreda koje je javno izneo na račun RTS-a i glavne urednice zabavnog programa Olivere Kovačević, ekskluzivno saznaje portal Nova.

Folker je učestvovao na takmičenju „Pesma za Evroviziju“ i Lukas je pesmom „Oskar“ ušao u finale, ali nije pobedio, već je trijumfovala Ana Đurić, poznatija kao Konstrakta.

Razočaran svojim plasmanom, Aca je optužio Javni servis da ga sabotira, pa je tvrdio da je Olivera podmitila žiri da mu ne da nijedan glas, a potom da je pokraden zbog sms poruka kojima je glasa publika.

– Imamo dokaze da je ukradeno minimum 100.000 glasova. Gde je otišao taj novac? Podnosimo krivične prijave za trgovinu uticajem protiv urednice zabavnog programa, kao i krivičnu prijavu za organizovani kriminač protiv direktora RTS-a, glavnih urednika i petoro članova žirija. Imamo dokaze da je žiri instruisan da glasa – tvrdio je pevač u jednoj emisiji, a potom opet lažno optužio RTS.

– Znao sam davno da je Olivera Kovačević uzela novac za pobedu grupe Hurricane na prethodnoj Beoviziji, ali smo sada utvrdili. Za 15 dana podneću krivičnu prijavu, imam tri svedoka – govorio je Lukas za medije i pretio tužbom.

Nakon izrečenih reči, Lukas nije štedeo sa ličnim uvredama upućenim upravo Oliveri.

– Sa ofucalom plejboj zečicom nemam više šta da raspravljam… Imam mnogo pametnijih i lepših stvari u životu nego da se sa njom naglabam… Moja karijera je mnogo veća od podmetanja ove sektašice, a ona će u budućim danima i mesecima mnogo više posla da objasni celoj naciji… Krađu hiljade i hiljade sms glasova koja su navodno trebalo da odu u humanitarne svrhe… Neću da se prepucavam više sa onom izblajhanom anemičnom baba devojkom.. Jedva čekam da je vidim na sudu, jedva čekam da vidim tu tužbu koju je poslala, pa da joj dovedem svedoke koji će pričati o njenoj dugogodišnjoj korupciji koju vrši na položaju koji zauzima, ali ne zadugož – tvrdio je on.

Neposredno pred takmičenje, folker je sa svojim timom, na čelu sa producentom i menadžerom Sašom Mirkovićem održao dve konferencije za medije, gde je maksimalno vređao RTS i iznosio brutalne laži i uvrede.

Zbog svih ovih izgovorenih reči RTS je odlučio da podnese tužbu protiv pevača, te će na sudu zahtevati da priloži svu potrebnu dokumentaciju o navodnim prevarama za koje ih optužuje.

Ovim povodom noviari portala Nova pokušali su da stupe u kontakt sa Javnim servisom, ali niko nije odgovarao.

Podsetimo, Radio-televizija Srbije povodom prve konferencije Ace Lukasa i njegovog stručnog tima, saopštila da je neprijatno iznenađena lavinom uvreda,neutemeljenih optužbi, insinuacija i unižavanja ugleda naše kuće.

„Kao dobar domaćin pružićemo svim izvođačima jednake uslove, a o pobedniku će odlučivati nezavisni i stručni žiri, kao i publika. Možda to nekima nije po volji, možda su neki navikli da rade drugačije, možda upravo onako kako bez ikakvih dokaza i osnove optužuju druge da to rade. Zbog dobre atmosfere koja vlada u organizaciji i među takmičarima na „Pesmi za Evroviziju ’22“ nećemo odgovarati nikome lošim tonom. Sve tvrdnje iznete protiv RTS-a pomenuti učesnici imaće priliku da dokazuju u instituciji u kojoj se utvrđuju činjenice. Radio-televizija Srbije će i pored svega, organizovati ovo takmičenje na najvišem nivou na ponos svih građana Srbije. Svim učesnicima želimo mnogo uspeha na našoj „Pesmi za Evroviziju ’22“ i puno radosti zbog učešća i saradnje sa RTS-om“, stajalo je u zvaničnom saopštenju.

Izvor: Nova

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

26 Shares
Share via
Copy link