Magazin Srbija

Nastavnica ranjena u “Ribnikaru” tužila roditelje dečaka-ubice

ribnikar-skola
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Nastavnica koja je teško ranjena u masakru u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, podnela je Višem sudu u Beogradu tužbu protiv Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja dečaka koji je počinio taj zločin, rečeno je danas Tanjugu u tom sudu.

Nastavnica istorije Tatjana S. podnela je tužbu protiv Kecmanovića za naknadu nematerijalne štete usled pretrpljenog fizičkog bola, straha, umanjenja životne aktivnosti i naruženost.

Iz suda navode da je tužba protiv bračnog para Kecmanović podneta jer oni ne odgovaraju za zločin koji je on počinio, ali odgovaraju za štetu koje uzrokuje njihovo maloletno dete usled lošeg vaspitanja, rđavog primera ili porodičnih navika koje su mu roditelji dali.

Ovo je treća tužba u parničnom postupku protiv roditelja maloletnog K. K, koji je 3. maja prošle godine u OŠ “Vladislav Ribnikar” ubio devet vršnjaka i čuvara te škole.

Prvu su podneli članovi porodice jedne devojčice koja je poginula tog dana, a drugu 27 članova porodica ubijenih.

Krivični postupak protiv roditelja, instruktora i vlasnika streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletnik vežbao pucanje, počelo je u ponedeljak i tada je odlučeno da ono bude zatvoreno za javnost.

Suđenje za masakr u Ribnikaru: Roditelji dečaka ubice plakali zagrljeni

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link