Magazin

RTS odložio emitovanje serije “Sablja” o ubistvu Zorana Đinđića

serija-sablja-rts
Dragan Mićanović kao Zoran Đinđić Foto: RTS

Radio televizija Srbije (RTS) saopštila je danas da najavljenu seriju “Sablja” neće emitovati kada je najavljeno sledećeg vikenda, već u nekom novom terminu koji će biti naknadno objavljen.

Kao razlog odlaganja navedeno je da serija treba da bude prikazana na festivalu, koji međutim nije imenovan. RTS je naveo da je politički triler o atentatu na srpskog premijera Zorana Đinđića, posle prvih najava, izazvao veliko interesovanje evropskih televizijskih kuća, kao i najvećih svetskih filmskih distributera.

„Uz zainteresovanost evropskih Javnih servisa za emitovanje serije – stigao je još jedan poziv koji sanjaju filmski autori širom sveta. Jedan od najprestižnijih festivala filmskih i serijskih sadržaja razmatra mogućnost da „Sablju“ i priču koja je te 2003. godine potresla Srbiju, ali i čitavu svetsku javnost, uvrsti u svoj program“, saopštio je RTS.

„Zato, poštujući pravila evropske i svetske filmske industrije, a u cilju promocije domaće kinematografije u svetu, serija ‘Sablja’ će na RTS-u biće emitovana u novom terminu o čemu ćemo blagovremeno obavestiti gledaoce“, naveo je RTS u saopštenju, bez navođenja o kojem se festivalu i evropskim servisima radi.

Serija je trebalo da bude emitovana od subote 24. februara, svakog vikenda, a kroz osam epizoda istražuje događaje o ubistvu premijera Zorana Đinđića i ulozi zemunskog klana i JSO u ovom atentatu.

Istovremeno, serija prati likove premijera, političara, kriminalaca, pripadnika paravojnih jedinica ali i fiktivne likove, najavljivao je ranije RTS.

Serija o Miki Antiću jednoglasno osvojila prestižnu nagradu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link