Magazin Srbija

Roštiljijada ograđena žicom, Leskovčani pronašli prolaz za koji ne treba ni test a ni mozak

LESKOVAC
Foto: B. A.

Roštiljijada u Leskovcu počela pre zvaničnog otvaranja na grandiozan način – probijanjem zaštitnog zida. Krizni štab je u poslednji čas doneo zvanično odobrenje da se manifestacija održi uz propisane mere koje omoguućavaju ulaz isključivo onima pokažu potvrdu o vakcinaciji ili o preležanom virusu korona ili brzi test. Ali su Leskovčani otkrili portal za koji ne treba ništa, samo malo snalažljivosti.

Nije poznato zašto se toliko dugo čekalo na odobrenje Kriznog štaba s obzirom na to da su se širom Srbije održali festivali poput ”Beer festa” u Beogradu, ”Filmskih susreta” u Nišu, „Egzita“ u Novom Sadu. Samo 6 sati pred zvanično otvaranje Turistička organizacija Leskovca je konačno dobila „zeleno svetlo“ za održavanje Roštiljijade.

Problem oko organizacije Roštiljijade postoji samog početka, s obzirom na situaciju sa korona virusom. Mučila se organizacija kako obezbediti prostor u centru grada, imajući u vidu da Roštiljijadu poseti veliki broj ljudi. Organizatori su se potrudili da ceo prostor ograde metalnim mrežama visokim 2 metra, i postave ali to, naravno, nije sprečilo nevakcinisane da nađu tajni portal za ulazak.

I pored 11 kontrolnih punktova i 4 punkta za brzo testiranje koje je besplatno, Leskovčani su se odlučili za provlačenje.

Masa koja je prisustvoala koncertu  Svetlane Ražnatović sklonila je zaštitne ograde postavljene kod gradske biblioteke koje gledaju u pravcu same bine. I u tome niko nije uspeo da ih spreči, pa čak ni kordon policije, prenosi Rešetka.

Roštiljijada
Foto: Rešetka

Leba i igara!

Kad je Ceca srpska keva, nije ni čudo što su Kija i Jeremićka izabrane za naj žene 21. veka 

318 Shares
318 Shares
Share via
Copy link