Pita od mlevenog mesa
Ako ste ljubitelj pita i bureka, onda je ovo pravi izbor za vas. Mada, možda niste imali prilike da pravite baš na ovaj način. Isprobajte recept koji smo pronašli, pa nam javite da li je uspelo…
Sastojci:
1 pakovanje kora za pitu
500 gr mešanog mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
1 čaša kisele vode ili 1 kesica praška za pecivo
so, biber, suvi začin
ulje
Spremanje:
Crni luk sitno iseckajte i kratko ga propržite na zagrejanom ulju. Dodajte mleveno meso, začine i kratko propržite sve zajedno. Zatim sipajte 100 ml vode i ostavite još par minuta da se krčka, pa sklonite sa ringle. Napravite preliv za pitu, tako što ćete pomešati 1 čašu kisele sa 1 čašom obične vode i malo ulja. Ukoliko nemate kisele vode, možete rastvoriti kesicu praška za pecivo u oko 400 ml vode i dodati malo ulja.
Podmažite posudu za pečenje, pa stavite na dno dve kore. Poprskajte pripremljenim prelivom, pa rasporedite deo fila. Tako ređajte pitu dok ne utrošite sav materijal. Poslednju koru prelijte rastvorom vode i ulja i to tako da pita bude dobro natopljena. Pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
Dodaj komentar