Musaka od tikvica i mlevenog mesa
Tikvice su vrlo hranljive i odlična zamena za musaku sa krompirom. Uz to, ovo jelo od mlevenog mesa se vrlo brzo sprema.
Da biste spremili musaku od tikvica i mlevenog mesa biće vam potrebni sledeći sastojci:
1 kg tikvica
500 gr mešanog mlevenog mesa
2 glavice crnog luka srednje veličine
3 – 4 čena belog luka
1 čaša kisele pavlake
2 jajeta
malo mleka
peršunov list
so, biber, suvi začin
ulje
Spremanje:
Tikvice očistite, isecite na kolutove, pa u ključaloj posoljenoj vodi obarite par minuta. Zatim ih izvadite i ostavite da se cede. Crni i beli luk sitno iseckajte, pa ga kratko propržite na zagrejanom ulju. Zatim dodajte meso i pržite još 10 – ak minuta. Na kraju dodjate začine i sitno iseckan peršunov list.
U podmazanu posudu za pečenje poređajte prvo polovinu tikvica, pa svo meso, pa opet tikvice. Umutite jaja sa pavlakom i dodajte malo mleka. Ovom smesom prelijte musaku i pecite u dobro zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
Dodaj komentar