Faširane šnicle od mlevenog mesa u sosu
Ovo jelo od mlevenog mesa je nešto na šta smo svi navikli. Međutim, sos za faširane šnicle se može spremati na različite načine. Mi smo odabrali sos sa slatkom pavlakom, a vi ga možete i zameniti na primer sa crvenim, to jest sosom od paradajza ili običnim bešamel sosom.
Sastojci:
500 gr mešanog mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
4 – 5 čena belog luka
1 veza peršuna
150 gr sojinih ljuspica ili sredina od hleba
200 ml slatke pavlake
so, biber, suvi začin
ulje
brašno
Spremanje:
Potopite sojine ljuspice ili sredinu od hleba u vodu i ostavite da omekšaju. Crni luk i peršun sitno iseckajte, pa pomešajte sa mesom. Sojine ljuspice ocedite, pa pomešajte sa mlevenim mesom, lukom i peršunom. Dodajte začine i smesu zagustite brašnom, kako biste mogli da oblikujete šnicle.
Pripremljene faširane šnicle pržite u dobro zagrejanom ulju. U međuvremenu iseckajte beli luk na sitno, pa čim završite prženje šnicli, kratko ga propržite u istom ulju i dodajte slatku pavlaku. Zatim ubacite ispržene faširane šnicle i ostavite još koji minut na ringli.
Dodaj komentar