Magazin Srbija

Protesti zbog kovid propusnica ispred domova lekara, Konu vikali da je Mengele

prptest-kovid-propusnice

Nakon što su se na društvenim mrežama pojavile pretnje upućene virusologu Milanu Šekleru zbog njegovih stavova o koronavirusu i vakcinaciji, više desetina građana, koji se protive uvođenju kovid propusnica, okupilo se sinoć ispred zgrada u kojima žive neki od članova Kriznog štaba u Beogradu i Nišu, uzvikujući uvrede i tražeći njihove ostavke.

Okupljeni su vikali „Izađi na terasu“, „Ukinite uredbu“ i „Mengele, Mengele“.

Protestujući protiv mera zaštite od koronavirusa i uvođenja kovid propusnica, ljudi su se okupili ispred zgrade u kojoj živi epidemiolog Predrag Kon. Okupljeni su zaustavili saobraćaj, zviždali su u pištaljke i uzvikivali “Uhapsite Kona“.

Slična situacija dogodila se i u Nišu, gde živi epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović.

Epidemiolog Predrag Kon naglasio je da korona mere moraju biti mnogo rigoroznije i najavio mogućnost da se kovid propusnice produže na trajanje od 24 sata. On je naglasio da je epidemiološka situacija takva da traži rigorozne mere.

Epidemiolog se osvrnuo i na proteste građana protiv kovid propusnica koji se već danima održavaju u večernjim časovima ispred Skupštine grada Beograda.

– Moram jasno da kažem. Tu se skandiralo da sam ustaša i to veze sa istinom nema. Skandiralo se da sam zlikovac. To takođe veze sa istinom nema, ja sam epidemiolog, zlikovac je virus, a oni su se svrstali uz zlikovca. To treba da im bude jasno. Obraćam se svim građanima Srbije: Ne svrstavajte se uz zlikovce! Skandirali su da sam Mengele, a on se smatra najgorim zlom što postoji, to im zbog porekla nikada oprostiti neću. Na kraju su skandirali „uhapsite Kona“. Zašto da me bilo ko uhapsi? Da li je to zbog kovid propusnica? Stava prema vakcinama? Ne! Nema apsolutno razloga da me bilo ko uhapsi – rekao je Kon.

Kako je antiheroj Šešelj patentirao Aleksandra Vučića kao životno delo

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

168 Shares
168 Shares
Share via
Copy link