Magazin

Kako je antiheroj Šešelj patentirao Aleksandra Vučića kao životno delo

vojislav šešelj
Printscreen

Doktor Vojislav Šešelj čovek je neosporne inteligencije, ali nažalost sazdan od vrlo diskutabilnih moralnih načela koja su zbog njegove ambicije i životnog delovanja u crno zavile čitavu srpsku naciju. Iako nikada nije dobio mogućnost da bude na najvišoj državnoj funkciji i donosi suverene odluke u ime građana Srbije, imao je višestruki frontalni uticaj na politička i društvena zbivanja. Nažalost, ispostavlja se da njegovo najveće dostignuće i životno delo nije Velika Srbija, već njegov učenik i sledbenik Aleksandar Vučić.

Na društvenoj mreži Redit pojavio se kratki video koji jasno pokazuje hronologiju moralne dekadencije jedne nacije oličenu u društvenom angažmanu Vojislava Šešelja. Iako nije lako poređati sve Šešeljeve „zasluge“ za ovo što živimo od početka devedesetih do današnjeg dana, izgleda da je njegova uloga na ovoj planeti bila da obrazuje i profiliše mlađe snage koje će od Srbije napraviti zemlju ugnjetavanja, strahovlade, kriminala i kumovsku preriju.

Nešto nalik mudrom pacovu Splinteru koji je odgajio mutirane kornjače, Šešelj je zaslužan za politički uspeh Aleksandra Vučića, Tomislava Nikolića, Maje Gojković, Aleksandra Martinovića, Jorgovanke Tabaković i mnogih drugih đaka koji su, kako reče Nikolić, porasli i osamostalili se.

Čime je ovaj narod zaslužio božju kaznu u vidu Vojislava Šešelja biće tema za razmišljanje i nekim budućim generacijama. Koincidencija je da se i sam naprednjački režim pretvorio u otvoreno represivni nakon povratka Vojislava Šešelja iz Haškog tribunala. Njegova politička uloga marginalizovana je, kao i nekada najjača pojedinačna stranka u Srbiji na čijem čelu se i dalje nalazi, ali izgleda da njemu lično to ne predstavlja nikakav problem.

Da li je po sredi finansijska ispomoć, kompromis sa starim znancima, nije zapravo ni važno. Ono što je bitno, to je činjenica da je doktor pravnih nauka sebi dozvolio ulogu televizijske i politikantske rijaliti persone. Dejan Vuk Stanković, Nebojša Krstić, Vojislav Šešelj, Nenad Čanak, Čedomir Jovanović… Ima li razlike među karikama i postoji li kraj ovom nizu?

Od borca za ideju, ideologa sa kojim se možete slagati ili ne, sa kojim se moglo i polemisati ponekad, doktor Vojislav Šešelj je svoju ideju prepustio mlađima, suptilnijima, lukavijima i marketinški potkovanijim profesionalcima. On im je usadio suštinu, mrak i beskrupuloznost, a oni su ti koji poput zaraze dalje po društvu šire nasilne agende, metode i jednu mržnju prema različitosti.

Jedno pristojno društvo prepoznalo bi opasnost po svoje duhovno zdravlje i nikada sebi dozvolilo ne bi da ovakvi primerci budu na najodgovornijim državnim funkcijama. Da donose zakone, dodeljuju pravdu i progone sve što ne misli kao oni. Zato glavni problem našeg društva jesmo mi, građani, koji sebi dozvoljavamo ovakve strašne stvari.

Društvo tolerancije, dostojanstva i sigurnosti pravne države za nas su samo lekcije iz školskog udžbenika. Nakon što uspešno polože ovu lekciju, vaša deca izlaze na ulicu, na čas u „prirodi“ i praksu koja će od njih napraviti moralno posrnule egomanijake sa ambicijama da dođu do pozicije sa koje ruka u medu pada preko leđa njihovih sugrađana.

Vučiću, ubijao si 100 muslimana za jednog Srbina, nosio gajbe Šešelju, a sad pričaš o zastavi

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

454 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap