Magazin

Konova izjava poslužila kao argument za Đokovićevu deportaciju iz Australije

Predrag-Kon-omikron
Printscreen/YouTube/Novo jutro

Višednevna agonija prvog tenisera sveta Novaka Đokovića je dobila najgori mogući epilog – odluku o deportaciji.

Tokom sudskog procesa protiv Novaka australijske vlasti su se pozvale i na stavove iz Srbije, uz posebno isticanje izjave Predraga Kona.

– U Đokovićevoj rodnoj zemlji, gde se procenjuje da je potpuno vakcinisano manje od pola stanovnika Srbije protiv kovida, a Đokovićevi stavovi su bili kritikovani od strane Predraga Kona, epidemiologa koji je optužio sportistu da stvara zabludu – naveli su na sudu predstavnici Australije.

Ovaj Fejsbuk status Predraga Kona postavljen je još u aprilu 2020. godine, a tada je izazvao veliku buru i oprečne stavove u Srbiji. Dr Kon morao je da objasni šta je zapravo hteo da kaže.

– Ja sam jedan od najvernijih Đokovićevih navijača, jedan od najvatrenijih. Ovde sam ja našem velemajstoru poželeo sve najbolje. Ali sam mu savetovao da o vakcinaciji ne govori. Žao mi je što nisam imao prilike da imam uticaj na njega i objasnim mu da je imunizacija osnova zdravlja stanovništa – rekao je Kon.

kon-facebook-izjava
Foto: Facebook/Predrag Kon

Inače, to što je njegov status poslužio australijskom sudu sigurno je teško palo dr Konu, velikom pokloniku Đokovića čiji Fejsbuk profil obiluje brojnim statusima koji iskazuju veliku podršku i divljenje Novaku.

Ipak, kako se Kon oseća nismo uspeli na saznamo, pošto nije odgovorio na naše poruke i pozive, pišu na portalu Nova.rs.

Međutim, na svom Fejsbuk profilu doktor Predrag Kon je, nakon Đokovićeve deportacije, objavio i ovaj status:

– Potresen sam odlukom o deportaciji Novaka iz Australije. To ni u kom slučaju nije u duhu Međunarodnog zdravstvenog pravilnika koji govori u slobodnom prometu putnika, roba i usluga. Voleo bih da nikada nije došao u ovu situaciju.

Ovako je Nole govorio o zemlji koja ga je 11 dana tretirala kao kriminalca

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

256 Shares
256 Shares
Share via
Copy link