Srbija Vesti

Ekološki karavan kreće u proteste po Srbiji – prva stanica Bor

protest ispred predsedništva
FOTO: MILAN ILIC / RAS SRBIJA

Savez ekoloških organizacija i inicijativa Kreni – Promeni 10. marta kreću u ekološki karavan protesta po Srbiji pod nazivom “Srbija nije na prodaju” i prikupljanje potpisa za narodnu inicijativu za zabranu iskopavanja litijuma i bora.

U okviru ovog karavana zakazan je protest protiv uništavanja životne sredine za subotu 12. mart, u organizaciji Kreni – Promeni, Savez Ekoloških Organizacija Srbije – Znamo da ne damo – SEOS i Borani se pitaju.

Na protest zbog uništavanja naših sela i gradova pozivaju čitavu Srbiju.

„Karavan“ istine koji organizuju ekološki aktivisti održavaće se širom Srbije, do kraja marta protesti će biti u Boru, Nišu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Čačku, Loznici i Beogradu.

– Vlast bira da li će ovo biti dostojanstveni skupovi građana koji koriste svoje ustavno pravo ili se demonstracije zbog toga što nam se uskraćuju osnovna ustavna prava – rekao je Savo Manojlović za Danas.

Podsećamo, posle ekološkog kampa ispred Predsedništva, koji je trajao do raspisivanja izbora 15. februara, SEOS i Kreni – Promeni su najavili ekološki karavan za prikupljanje potpisa za pokretanje narodne inicijative za zabranu iskopavanja bora i litijuma u Srbiji.

SEOS i Kreni-Promeni traže zabranu istraživanja i iskopavanja litijuma i bora 

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

50 Shares
Share via
Copy link