Recepti Top 10

Probajte ovo mađarsko jelo!

Volite li da probate nešto drugačije? Ako ste ljubitelj pikantnih ukusa i brižljivo spremljenih obroka sa dosta mesa, onda je mađarska kuhinja pun pogodak za vas.

Za danas vam preporučujemo čikoš tokanj, vrstu mađarskog gulaša. Ovo jelo se priprema sa crnim lukom, rezanom paprikom baburom koje se prodinsta na malo ulja. Glavni sastojak, svinjsko meso, isecka se na rezance dužine 2-3cm i kratko se proprži na roštilju. Ovako prženo meso se doda u crni luk i baburu, prelije sa malo supe i ostavi se na tihoj vatri, da se lagano krčka.

Postepeno se dodaje so, biber, senf i, pred kraj kuvanja nezaobilazni elementi mađarske nacionalne kuhinje – belo vino, pavlaka i malo belog luka.

forum-b-(2)

Ovo jelo spremaju kuvari jedinog mađarskog restorana u Novom Sadu – Roža Forum, smeštenog u poslovnoj zgradi štamparije Forum, Vojvode Mišića 3. Uz čikoš tokanj, prema preporuci gastronoma, dobro ide belo vino tokai ili crno – kadarka.

Cena čikoš tokanja je 430 dinara, a možete da poručite na telefon 021/456-694. Za narudžbine od 500 ili više dinara, dostava je besplatna.

forum-c-(4)

(PR objava)

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

108 Shares
108 Shares
Share via
Copy link