Novi Sad

Prikupljanje pomoći za beskućnike 16. decembra u Novom Sadu

Akcija prikupljanja pomoći za beskućnike, štićenike Svratišta u Novom Sadu održaće se u sredu, 16. decembra na nekoliko lokacija u gradu tokom dana.

Pod sloganom “Daruj, ugrej, nahrani”, Grupa B1 koja organizuje akciju pozvala je građane da poklone toplu odeću, obuću, higijenska sredstva i konzerviranu hranu.

Aktivisti Grupe B1 dežuraće od 10 do 12 sati kod Pošte ispred udruženja kuda.org (Braće Mogin 2) i od 14 do 16 sati ispred Univereksporta (kod nekadašnje Robne kuće Detelinara), u sredu, 16. decembra.

Deo beskućnika u Novom Sadu koji su zbrinuti u dnevnom i noćnom smeštaju, u Svratištu u toku jednog dana dobiju dva skromna sendviča i topli napitak, što im obezbeđuje Grad. U Svratištu dva puta nedeljno mogu da se okupaju i presvuku u čistu odeću.

“Taj dar zavisi samo od dobre volje svih nas, Novosađana koji svojim sugrađanima poklone odeću, obuću i higijenska sredstva. Samo jedne čarape, donji veš, jedna pašteta, mesni doručak ili gotovo jelo, jedan sapun ili pasta za zube – neprocenjivo je topao dar”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da bi velika pomoć, koja čuva ljudsko dostojanstvo, bila i darivanje pelena za odrasle.

“Beskućnici su naše komšije – Budi jedan od humanih, solidarnih Novosađana, daruj, ugrej, nahrani mnoge među nama koji nemaju”, poručila je Grupa B1.

Povređeni beskućnik preživljava u napuštenoj kući zahvaljujući milostinji. Prihvatilište mu zatvorilo vrata zbog epidemije

Čitajte Luftiku na Google vestima

132 Shares
132 Shares
Share via
Copy link