Magazin

Priča o preminuloj porodilji i bebi je šamar svima koji tvrde da je Covid izmišljen

Trudnica (27) iz okoline Niša danima je bila na veštačkom disanju, a pre dva dana lekari su je carskim rezom porodili u 7. mesecu trudnoće. Uprkos naporima medicinskog osoblja da spasu bebi život, novorođenče je preminulo samo sat vremena nakon porođaja.

Tragična priča majke i deteta je poziv za reakciju i potrebu da hitno počnemo više da brinemo o sebi, a samim tim i o drugima. Svi smo odgovorni za prenošenje virusa i odgovorni smo za svoje zdravlje jer samo tako nećemo ugroziti druge.

Majka je zbog nečije nebrige o sopstvenom zdravlju postala žrtva i ova strašna situacija sada nam je svima opomena, ako već do sada nismo shvatili koliko je sve ovo sa koronom ozbiljno i opasno.

Kako objašnjava dr Janković koji se brinuo o preminuloj ženi ona je poslednjih nedelju dana bila u intenzivnoj nezi gde su ona i beba bile na 24-časovnom monitoringu, praćena od strane akušera i intezivista.

Ona nije bila pozitivna na Covid-19 iako je imala sve simptome.

– Stanje majke je i pre samog porođaja bilo kritično, sem pogoršanja gasne razmene, bolest je dobila i sistemski karakter i nažalost jutros (21.7.) u 8.55 lekari su izgubili bitku za njen život – rekao je dr Janković, a preneo portal Noizz.

Ovaj slučaj je upozorenje da moramo da shvatimo da virus nije teorija zavere, kako bi mnogi voleli da ga prestave. Korona je stvarna i odnosi živote, živote dece koja su zbog nje bila među nama nezasluženo kratko.

U slučaju preminule bebe, svega sat vremena. Nedovoljno da postane svesna bilo čega, ali dovoljno da oseti surovost svetske pandemije koju su neki od nas odlučili da ignorišu. Baš zbog toga su ovakve tragedije kolektivna odgovornost.

Više nema izgovora za nemarnost. Moramo shvatiti da šta god mislili o režimu, odlukama Kriznog štaba i nepotrebnoj i neosnovanoj politizaciji virusa, jedno jeste sigurno – za sve nas postoji opasna pretnja pred kojom moramo da se sklanjamo.

Nije trenutak da budemo hrabri jer je virus očigledno jači od nas.

Moramo da se sklanjamo i ovo je jedna od onih situacija kada je to sasvim u redu. Čuvajte se.

Novosadski pevač (28) preminuo od korone. Imao je ženu, bebu od 9 meseci i VELIKE prijatelje

OGLAS

PARTNERI SAJTA


92 Shares
Share via
Copy link