Magazin Srbija

Porodica preminule porodilje iz Vlasotinca sumnja na nemar: “Neko će morati da odgovara za njenu smrt”

preminula-porodilja-vlasotince
Foto: Privatna arhiva

Članovi porodice 31-godišnje devojke navode da ništa nije moglo da ukaže na zdravstvene probleme kada je primljena u leskovačku Bolnicu

Da 31-godišnja žena iz Vlasotinca do porođaja nije imala zdravstvenih tegoba i da se posle porođaja osećala dobro, navode članovi njene porodice koji sumnjaju da su komplikacije usled kojih je preminula nastale zbog nemara i nebrige.

Očekuju nalaze iz Opšte bolnice Leskovac i poručuju će neko morati da odgovara za njenu preranu smrt, pišu juznevesti.rs.

Članovi porodice 31-godišnje devojke navode da ništa nije moglo da ukaže na zdravstvene probleme kada je primljena u leskovačku Bolnicu pre dva dana kada je porođaj počeo.

Nakon porođaja bila je u najboljem redu. Čula se sa nama, ali već narednog dana, a to je bilo juče, prevezena je za Niš, a kao razlog su naveli mnogo mali broj trombocita i da mnogo krvari i da joj je krv razređena – kažu iz kruga porodice za Južne vesti.

Otpusnu listu iz niškog Kliničkog centra su dobili, sada očekuju da dobiju i sve nalaze iz leskovačke Bolnice i napominju da sumnjaju da je greška napravljena prilikom porođaja zbog kojih je izgubljen jedan mlad život.

Moramo da pogledamo te parametre iz Opšte bolnice u Leskovcu i ukoliko nešto bude sumnjivo uslediće tužba. Mi nju svakako ne možemo više da vratimo, ali najbitnije je da neko odgovara za njenu smrt, naročito ako možemo da pomognemo nekome ko bude bio u sličnoj situaciji u budućnosti – kažu.

Osnovi njihove sumnje su to što je bila zdrava, porođaj je prošao uspešno, a napominju da ne mogu da dozvole da prođe sve na tome da se njeno zdravstveno stanje pogoršalo.

Iz niškog Kliničkog centra ranije su saopštili da je devojka iz Vlasotinca u teškom stanju primnjena i da je usled komplikacija i krvenja preminula u jutarnjim satima.

Porodilja iz Leskovca preminula 2 dana posle porođaja, pokrenuta unutrašnja kontrola

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link