Srbija Vesti

Preminuo još jedan lekar u Nišu: Bitku sa koronavirusom izgubio dr Boban Rajković (32)

Srbija je izgubila još jednog lekara. Koronavirus odneo je u smrt više od 100 medicinara u proteklih godinu dana, a sada je bitku izgubio vrlo mlad čovek i lekar.

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije saopštio je danas da je lekar dr Boban Rajković (32) preminuo od posledica zaraze korona virusom. Boban Rajković bio je specijalizant interne medicine iz Kliničkog centra Niš.

– Neka mu je večna slava – napisali su na Fejsbuku iz tog sindikata.

Doktor Boban Rajković, koji je poreklom iz Predejana, imao je problem sa jetrom, ali je usled komplikacija izazvanih korona virusom, iz Kliničkog sentra u Nišu prebačen u Batajnicu, gde je i preminuo.

Univerzitetski klinički centar Niš oglasio se saopštenjem za javnost.

– Sa velikom tugom, nevericom i žaljenjem primili smo vest da je naš mladi kolega doktor Boban Rajković preminuo u Kovid bolnici u Batajnici. Naš mladi kolega je primljen u UKC Niš kao jedan od najboljih diplomaca Medicinskog fakulteta u Nišu i započeo je sa radom na Klinici za gastroenterologiju i hepatologiju pre 2 godine. U aprilu i maju prošle godine je bio uključen u lečenje kovid pacijenata nakon čega je nastavio rad na matičnoj klinici i nije imao dalji kontakt sa kovid pozitivnim pacijentima – navodi se u saopštenju.

– Nažalost, krajem decembra prošle godine je dijagnostikovana akutna i veoma teška bolest jetre, zbog čega je početkom januara ove godine upućen na dalje lečenje i dijagnostiku u UKC Srbije. Njegove kolege su bile stalno u kontaktu sa njim. Sredinom februara je utvrđeno da je pozitivan na virus Kovid 19 nakon čega je prebačen u Kovid bolnicu u Batajnici, gde je i preminuo pre dva dana – stoji u saopštenju.

Iz te ustanove su naglasili da su izgubili vrednog i perspektivnog mladog doktora i uputili saučešće njegovoj porodici, prenosi Mondo.

Još jedan lekar izgubio bitku: Preminuo Dr Radmilo Isaković načelnik u KBC Zemun

Avatar

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

382 Shares
382 Shares
Share via
Copy link