Magazin

Preminuo Đurica Stankov, aktivista koji se duže od 20 godina borio sa HIV-om

djurica-stankov
Foto: Printscreen

Nekadašnji glumac filmova za odrasle i aktivista koji se decenijama borio za prava osoba obolelih od HIV infekcije Đurica Stankov, preminuo je u 49. godini života, objavljeno je na Instagram nalogu LGBT organizacije „Da se zna“. Stankov je i sam imao HIV infekciju više od 20 godina.

Stankov je javno pričao o svom životu i borbi, nakon što se zarazio HIV-om.

Kako je priznao, oduvek su ga privlačili i muškarci i žene, bio je čak i u braku, a tešku bolest nije dobio snimajući homoseksualne filmove za odrasle, već od svoje partnerke, piše Nova.rs.

Za svoju bolest saznao je dok je boravio u Mađarskoj, baveći se pornografijom.

– Otišao sam na kontrolu, doktor mi je prišao i dao papir i na nemačkom rekao da sam HIV pozitivan. Tu je nastala opšta frka, kako je moguće da se to desilo. Ja sam se osećao stravično, takav osećaj nikada nisam imao.

Onda su se uplašili agenti, kolege glumci, tu je nastao opšti problem. Nakon saznanja, vratio sam se u Srbiju. Prva instanca mi je bila infektivna klinika. Doktorka mi je rekla da sam negativan, ali da se ‘na kraju tunela pokazuje sivilo’.Tek iz trećeg puta je test bio pozitivan – ispričao je Stankov svojevremeno.

Tim naučnika uspeo da ukloni virus HIV-a iz zaraženih ćelija

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link