Magazin Poznati

Poslednja poruka Volta Diznija pred smrt je misterija decenijama, tiče se popularnog glumca

kurt-rasel-dizni

Mnogi su imali svoje filmske akcione superheroje kao deca..to su svakako bili Harison, Mel i Brus zbog njihovih trilogija kasnije i produžeci. Ali kod mene ne znam da li je to zato što sam slučajno gledao čitav niz njegovih filmova u video klubu to je uvek bio Kurt Rasel.

Prvo sam gledao „Velika gužva u kineskoj četvrti“ i ostala mi upamćena ona smešna majica na bretele, neodoljiva Kim Katral mnogo pre uloge Samante i misao pobogu šta se ovde dešava. Pre toga je kod Džona Karpentera razbio u ulozi Elvisa, a njegov otac Vernon je glumio Elvisovog oca. Saradnja sa Karpenterom se nastavlja i sa ulogom Snejka Pliskina u „‘Bekstvo iz Njujorka“ i “Bekstvo iz LA“, a između i „Stvor.“

Tada je otprilike pozajmio glas psu Kuperu u legendarnom crtaću „Lisica i pas“. Snimao je po jedan film godišnje- „Silkwood“ (gomila nominacija), „Tombstone“ (sjajan vestern), „Tango i Keš“, „Policajac bez kontrole“ kad brani Medlin Stoun od podivljalog Rej Liote.

Ja lično volim onaj film „Slom“ kada mu otmu ženu zle kamiondžije na pumpi i onda ih juri ceo film i pošteno ih kazni ali taj bes koji je imao u sebi mi je neverovatan.

Sa Čarlsom Bronsonom je glumio sa dvanaest godina u vestern seriji “Jaimie McPheeters,” kada mu je poklonio avion na daljinski. Strogi Čarli koji je važio za zeznutog lika pozvao je Kurta i rekao mu da mu niko nikada nije poklonio poklon za rođendan i uzvratio mu sa skejtom, a kasnije kupio i sebi pa su zajedno vozili.

Prorodični život -mislim da ne postoji skladniji bračni par od njega i Goldi Hon, na svakoj slici savršen par. Kurt je postao sjajan očuh Kejt i Oliveru Hadsonu. Goldi i Kurt su vremenom dobili Vajata i postali jedna od najuspešnijih glumačkih porodica.

goldi-kurt

Kejt Hadson dala je svom sinu srednje ime Rasel jer smatra Kurta svojim pravim ocem.

Čak je kul po stare dane u projektima Rodrigeza i Tarantina, „Death proof“ kad ga izmlate one žene i „Podlih osam“. Opet specifičan izbor onaj sa ljudožderima „Bone Tomahawk“. Uvek spreman da prihvati čudne projekte. Iskreno nisam video da je na bilo kojoj listi najboljih ili najvećih ikona filma, sem da je bio mister mature. Ali sve što je vezano za tog čoveka je kul i očigledno drugim ljudima inspirativno.

Međutim, i Dizni je uticao i na neki drugi (malo poznat) način. Legenda kaže da je napisao poslednju poruku pre nego što je bio hospitalizovan pre smrti, kaže istoričar Džim Korkis.

Pod naslovom „TV projekti u produkciji: spremni za proizvodnju ili mogući za eskalaciju i priču“, u belešci su navedena četiri imena: Ron Miler, 2 Way Down Cellar, Kurt Rasel i CIA – Mobley.

Poslednja poruka Volta Diznija nakon saznanja da je bolestan…u njoj se jedno ime isticalo: Kurt Rasel. Dizni je ranije izrazio strahopoštovanje prema talentu 15-godišnjaka, pohvalio ga na televiziji i lično osigurao da dečak dobije ugovor u studiju.

U oktobru 1966, samo nekoliko meseci pre smrti, Dizni je čak predvideo „veliku glumačku budućnost“ za Rasela. I nije pogrešio.

Ali, na kraju krajeva, poslednje Diznijeve reči su završile sa naglim usponom Raselove karijere kao glumca. Rasel je potvrdio ovu sumnju u epizodi emisije „The View“ iz 2013. godine:

„Pretpostavljam, kao i svi drugi, da je govorio o nekom filmu u koji je razmišljao da me primi. Ne znam šta da mislim o tome, osim toga“, rekao je Rasel.

Izvor: Radioaktivni komarac/Stil

Diznijeva princeza danas je porno kraljica i zarađuje više nego čitav Holivud (FOTO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

11 Shares
Share via
Copy link