Srbija Vesti

Neispravna vrata kragujevačke bolnice oborila porodilju i polomila joj kuk

bebe-porodiliste
Foto: Shutterstock/bibiphoto

Umesto da bude sa svojom bebom, hrani je i gleda kako raste, porodilja (35) iz Kragujevca čeka operaciju kuka odvojena od deteta i u strahu da će ostati invalid. Zašto?

Zato što su je 15. oktobra, kada je sa bebom rođenom 11. oktobra napuštala porodilište udarila neispravna bolnička vrata!  Nakon jakog udarca, ta neispravna vrata su porodilju oborila, a prilikom pada ona je polomila kuk.

U tom trenutku, prema informacijama medija, beba nije bila u njenom naručju. Kako se saznaje, žena je hitno hospitalizovana i moraće da joj bude ugrađen veštački kuk.

– Muka je to što je zadesilo mladu mamu. Porodila se 11. oktobra, a ova nemila situacija desila se već 15. oktobra. Porodica koja je veća za jednog člana nije ni slutila da će im jedan od najlepših dana u korenu promeniti jedna pokvarena vrata. Udarila su je tako silovito da je pala, polomila kuk. Pored stravičnih bolova koje ima, sada je čeka i operacija. Plaši se zbog toga što zbog frakture kuka može da bude invalid. Posebno joj je teško to što nije s bebicom, ne može ni da je doji – kaže  sagovornik Kurira.

U UKC Kragujevac su za Kurir potvrdili da je došlo do povrede i da će se okolnosti tek ispitati.

– Od prijave nemilog događaja 15. oktobra, kada je došlo do povređivanja porodilje pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, prilikom njenog izlaska kući, u UKC Kragujevac pokrenut je detaljan interni postupak ispitivanja činjenica – naveli su u dopisu.

Obrazložili su da procedura podrazumeva prikupljanje informacija i dokumentacije od Službe za tehničke poslove, službe obezbeđenja, kao i medicinskih timova koji su učestvovali u porođaju, dijagnostici, lečenju i nezi povređene pacijentkinje. Finalni izveštaj o ovom incidentu, koji će sadržati sveobuhvatne činjenice o povređivanju pacijentkinje u okviru objekta UKC Kragujevac, biće sačinjen narednih dana i o tome će javnost biti obaveštena.

Izvor: Blic

Horor u porodilištu u Foči, ispala im beba na pod i polomila lobanju, osoblje prikrivalo grešku

Čitajte Luftiku na Google vestima

108 Shares
108 Shares
Share via
Copy link