Magazin

Stanodavac izbacio trudnicu i muža sa 4 dece iz stana, opština Grocka osvetlala obraz sistemu

kiki
Printscreen

Nakon što je stanodavac otkazao gostoprimstvo šestočlanoj porodici Ćirić, a svi mediji preneli vest o njihovoj drami, konačno stižu dobre vesti koje vraćaju nadu da sistem ponekad ipak ima sluha za građane koji ga održavaju.

Opština Grocka angažovala se da Kristijani, koja je u petom mesecu trudnoće, njenom mužu i njihovo četvoro dece ponudi adekvatno stambeno rešenje.

Oni će iz Surčina preći u Kaluđericu, a opština Grocka će im plaćati kiriju prva četiri meseca, ali i obezbediti drva za zimu, obećali su funkcioneri.

Za njih je pronađena kuća od sto kvadrata u Kaluđerici, a juče su kod notara potpisali i ugovor. Ovo je epilog nakon odluke stanodavca da ih izbaci iz stana u Surčinu kada su tu prvu noć prespavali u kolima u Bojčinskoj šumi.

Nevena Šarić, odbornica SO Grocka, kazala je da su u toku finalne pripreme za preseljenje Ćirića na njihovu opštinu.

– Opština Grocka spremna je da prihvati ovu mladu porodicu sa dečicom. Našli smo im kuću, u blizini će imati vrtić, školu, market. Opština će im platiti četiri kirije. Posle će plaćati sami, ali je njihova molba bila da troškovi ne budu veći od 200 evra, pa smo se u to uklopili – rekla je Šarićeva.

Opština će im dodatno pomoći, obećala je odbornica.

– Kupujemo im novu peć na drva. Kristijana je izrazila želju da ima i plotnu da može da kuva na njemu. Obezbedićemo i drva za zimu. Majka je rekla da im nedostaju tri dečja krevetića, pa ćemo i to kupiti. Čekamo da oni spakuju svoje stvari da bismo organizovali kombi za selidbe. Taj dan ćemo ugrejati kuću da bi im bilo lepo toplo kada dođu – objasnila je Nevena Šarić.

porodica ćirić
Foto: Privatna arhiva

Prema rečima Kristijane, ugovor sa novim stanodavcem potpisan je na tri meseca.

– Jedva čekamo da se preselimo u novi dom! Deca su ushićena, imaće dosta prostora za igru, kutak da se radi domaći. Videli su slike kuće, znaju da je velika, njima to baš znači. Tu ćemo prezimiti i praviti planove za dalje. Ovih dana bi trebalo da se spakujemo i preselimo. Stanodavci će živeti iznad nas i jedva čekam da ih za nekoliko meseci upitam da li smo problematični kako smo bili navodno čoveku koji nas je bez razloga izbacio na ulicu i nije hteo ni da sačeka proleće – kazala je ova mlada majka.

Bračni par Ćirić je sa svojim mališanima nakon dve godine stanovanja u Surčinu doživeo da ih stanodavac izbaci i promeni bravu dok nisu bili kod kuće, a sve samo zato što je komšijama smetala dečja graja, podseća Kurir.

Stanodavci u Novom Sadu izbacuju porodice s decom i trudnice i izdaju stanove Rusima za 750 evra

215 Shares
215 Shares
Share via
Copy link