Magazin Srbija

Ponovo vlada jagma za vikendicama, parče raja u netaknutoj prirodi za samo 25.000 €

vikendica-kuca-selo

Ljudi koji žive u velikim urbanim sredinama, sve češće žele da sebi obezbede parče raja u netaknutoj prirodi, miran kutak u kojem makar nakratko sa porodicom i prijateljima mogu da pobegnu od halabuke i gradske vreve.

Zato nije ni čudo što je kupovina vikendica postala vrlo popularna, a ovaj trend je ponovo oživeo tokom pandemije koronavirusa. Ni u današnje vreme ne pokazuje znake posustajanja, uprkos divljanju cena na tržištu nekretnina.

Kupci su često spremni da ulože novac u nekretnine koje su u nešto lošijem stanju, ukoliko im odgovara lokacija, pa da lagano krenu sa procesom renoviranja, jer su prognoze da cena kvadrata neće pasti u skorije vreme.

Cene vikendica zavise, pre svega od mesta gde se nalaze i njihove veličine. Vojvodina prednjači po broju prodatih vikendica, stručnjaci ističu da su se kao najprodavanije pokazale one kuće koje se nalaze na sat vremena vožnje od grada, piše Kurir Biznis.

Parče raja na obroncima Fruške gore za 30.000 evra

Nema sumnje da je poslednjih godina Fruška Gora jedna od najatraktivnijih lokacija. potražnja za vikendicama podigla im je i cenu, pa je ponuda obično rezervisana samo za one sa dubljim džepom.

Vikendice Fruška Gora
Foto: Ilustracija, Screenshot/YouTube/Real House

Međutim, praksa pokazuje da se povremeno izdvoje i neke povoljnije. Naime, prema trenutno aktuelnom oglasu, vikendica od 100 kvadrata na ovoj lokaciji prodaje se za 30.000 evra.

Kako u opisu oglasa stoji, vikendica se nalazi između dva jezera, u netaknutoj prirodi, na jednoj od najlepših planina Srbije. Ima tri nivoa, i nalazi se na placu od od 23 ara.

Deo placa je prekriven šumom a na drugom delu se nalazi voćnjak. Od asfalta je udaljena jedan kilometar, a od Beograda sat vremena vožnje.

Kuća za odmor na brežuljcima Grocke za 26.000 evra

Na prodaju vikend kuća u Vrčinu, opština Grocka, površine oko 110 kvadrata na placu od 19 ari. Pored kuće koja je od čvrstog materijala, u sivoj fazi gradnje, sagrađena je i garaža površine oko 20 metara kvadratnih.

Kako je navedeno u oglasu, plac do prilaznog puta ograđen, omeđen sa betonskim metalnim stubovima. Za objekat je izdata građevinska dozvola, koju treba sprovesti u katastru nepokretnosti.

Grocka Dunav
Foto: Ilustracija, Screenshot/YouTube/Gradska opština Grocka

Na placu postoji iskopan bunar i septička jama, a prema rečima vlasnika, uz određena ulaganja, možete imati odličnu kuću za odmor na pola sata od Beograda, u netaknutoj prelepoj prirodi.

Okolina Smedereva za 25.000 evra

Porodična kuća u naselju Malo Orašje, na 20 minuta od Smedereva prodaje se za 25.000 evra.

Nekretnina se nalazi na placu od 67 ari, na lokaciji u blizini auto puta Beograd-Niš, udaljena 300 metara od naplatne rampe Vodanj, i na nepun sat vožnje od Beograda.

Kako je navedeno u oglasu, kuća je kvalitetno sagrađena sa zdravim temeljima, odličnim krovom, olucima, ograđenim terasama, drvenom stolarijom, fasadom zahteva dalja ulaganja bez popravki već uloženog.

Nekretnina je na dva nivoa a uz nju dolazi i plac sa sadnicama voća i grožđa.

Izvor: Kurir Biznis

10 mesta u Srbiji raj su za odmor, vikendice od 70 kvadrata prodaju se za 20.000 €

Share via
Copy link